Metropolis Brasserie, cuina mediterrània amb ADN d'Uruguai

Obre al carrer Llauder el segon local a Mataró dels responsables del Metròpolis Bistró de Cerdanyola

  • Jordi Gomà // Fotos: Jordi Gomà
  • Dijous, 31 Gener 2019 10:17

Instagram Tot a taula 2018/2019, metropolis brasserie

Després d’obrir amb èxit el Metrópolis Bistró al barri de Cerdanyola fa cinc anys, la Carla i en Toni han decidit obrir un nou local ampliant la seva oferta gastronòmica, oferint com a especialitat les carns a la brasa, sent fidels a l’origen uruguaià de la xef.


Tot i això a la seva carta i als menús hi trobem cuina mediterrània i tocs internacionals, amb plats que els agraden d’altres indrets, per plasmar la seva passió per viatjar i conèixer noves cultures.

Totes les elaboracions que surten de la seva cuina són casolanes, des de les especialitats uruguaianes a les pizzes, passant per les hamburgueses, les empanades o la picada dominicana, fins a les postres com la “chaja” –típic d’Uruguai amb nata, préssec, dolç de llet i merenga– o les natilles de taronja, molt populars. 

Instagram Tot a taula 2018/2019, metropolis brasserie

Doble menú molt a l'abast                                                        

Entre setmana tenen un menú econòmic a una relació qualitat-preu molt interessant per tan sols 7,90 euros –amb quatre primers com l’amanida d’espinacs amb formatge de cabra, la paella, la fideuada o un plat de cullera, i quatre segons amb dues opcions de carn i dues de peix– i un menú executiu a un preu no menys atractiu de 10,90 euros –amb els mateixos primers, però amb uns altres segons que poden ser entrecot, peix a la brasa o secret ibèric, entre d’altres–.
El menú de cap de setmana i festius puja només fins als 11,90, i també ofereixen menús especialment dissenyats per qualsevol tipus d’esdeveniment o festa, adaptant-se a totes les butxaques, amb un aforament de fins a 80 persones. Aquest cap de setmana comença el menú de calçotada, amb graellada de carn de segon, a un preu de 23 euros.

Especialitat de la casa

Instagram Tot a taula 2018/2019, metropolis brasserie

La brasa: No només de carns com el “vacío” o l’entranya –dos dels millors talls de la vedella–, sinó també pop o orada, per exemple, així com graellades de verdures i de carn variada. Tots els plats de brasa venen acompanyats amb patata al caliu i amanida.
Les cerveses: Tenen una bona oferta de cerveses, amb 20 referències diferents, també d’importació, i cada mes amb una especial que va canviant. Per a les carns recomanen la Maestra Dunkel de Mahou, una “lager” fosca que hi marida molt bé.
Dies de futbol: Els dies de partit hi ha ofertes especials tant d’entrepans com de pizzes, amb promoció de la cervesa del mes.

Instagram Tot a taula 2018/2019, metropolis brasserie