Kinetic, l'obrador vegà i macrobiòtic

Tots els seus plats són aptes per a vegans, celíacs i intolerants a la lactosa i molt recomanables per a la salut

  • Jordi Gomà // Fotos: Jordi Gomà
  • Dijous, 29 Novembre 2018 12:33

Instagram Tot a taula 2018 - kineticEl menjar saludable no ha de ser antònim de sentir plaer fent-ho, i això queda ben clar al Kinetic, un obrador-botiga amb petit restaurant vegà i macrobiòtic que ofereix una cuina d’alt nivell, amb la qual poder gaudir alhora que ens cuidem.


L’Eduard Vilella és un xef que després de treballar en restaurants d’una i dues estrelles Michelin i ser xef executiu en diversos restaurants d’hotels de luxe, va decidir canviar el seu rumb arran d’uns problemes de salut, estudiant macrobiòtica per arribar a crear una cuina sana i entenedora per tothom.

Tots els plats que fa l’Eduard, a part de ser aptes per a vegans, celíacs i intolerants a la lactosa, són molt recomanables per a qualsevol persona que busqui salut a través de l’alimentació, sense que el sabor se’n ressenti i podent fruir d’un bon àpat. A més ell mateix s’encarrega de personalitzar el servei, ja que compta amb poques taules, de manera que adapta el que cuina a les persones i les seves necessitats. 

Instagram Tot a taula 2018 - kinetic

   Menú de dilluns a dissabte                                                 

Cada migdia de dilluns a dissabte ens ofereix el menú de cinc serveis, una opció dinàmica i equilibrada que inclou una sopa o crema –com la crema de carbassa i nyàmeres o la sopa de fredolics–, una amanida, un plat amb cereals –hi podem trobar la mandonguilla d’arròs i juliana de verdures o l’hamburguesa Top10 de blat sarraí–, un plat de llegums –per exemple les mongetes ofegades amb pebre vermell o la “morcilla” amb escarlets– i unes postres –com el pastís de pastanaga o el de carbassó i pipes–, per un preu molt atractiu de 12,90 euros al local, i 11 si ens ho mengem a casa.

Si ho preferim, podem optar per fer un tast de les tapes o suggeriments que trobarem a la pissarra del restaurant, per fer un “Buda Bowl” a 9’90 euros –en un mateix plat, es tria llegum i cereal, deixant al xef que triï la millor verdura per acompanyar– o deixar-nos assessorar amb tranquil·litat.

També per emportar

També té una oferta de plats per emportar molt àmplia a preus realment atractius, així com formatges i embotits elaborats al seu obrador, i postres com el “brownie” de poma i castanyes, el pastís “sacher” o les galetes fetes amb cigrons cuits com a ingredient principal.

Instagram Tot a taula 2018 - kinetic

Especialitats de la casa
Els formatges: Els formatges vegans del Kinetic, amb sis tipus diferents, cada cop tenen més seguidors gràcies al seu sabor molt ben aconseguit, de forma que el plaer del bon formatge ve amb l’afegit d’una digestió molt més lleugera. Amb ingredients com els anacards, les pipes de carbassa o gira-sol, la soja, el bacteri del camembert o del cheddar, entre d’altres, s’obté com a resultat formatges com el roquefort, la mozzarella, el feta, el cheddar o el camembert.
Embotits: De la mateixa manera també fan embotits que no són d’origen animal, com la botifarra de cigrons, la “morcilla” o el xoriç de cigrons.

Instagram Tot a taula 2018 - kinetic