Ca la Ceci, la millor cuina peruana

Descobrim aquest nou restaurant a Cerdanyola, del tot recomanable

  • Jordi Gomà // Fotos: Jordi Gomà
  • Dilluns, 09 Juliol 2018 00:00

Instagram Tot a taula 2018 - ca la ceci
Després de regentar un restaurant d’èxit a Alella amb el mateix nom fa un parell d’anys, la Ceci i en Toni han decidit traslladar la seva experiència i concepte a Mataró, més concretament al barri de Cerdanyola, molt a prop dels Salesians i del Miquel Biada.


Ca la Ceci és un restaurant familiar en el que ofereixen cuina peruana natural i casolana, evitant al màxim els congelats i els productes prèviament processats.
Per alguns plats sí que importen ingredients sud-americans indispensables, però per la resta aprofiten els negocis del barri i mercats propers. La Ceci és de Chimbote, la capital peruana de la pesca, i es nota aquest origen en molts dels seus plats, com els “ceviches”, el “chicharrón de marisco” –un espectacular plat combinat amb peix i marisc variat fregit amb una tempura molt fina, acompanyat amb una ceba marinada– o el “combo marino” per exemple –plat combinat amb els dos anteriors I un arròs amb marisc–.

Varietat en la carta

Altres plats del Perú que ens poden cuinar són el “lomo salteado” –vedella saltada al wok amb verdures, acompanyat d’arròs–, la “causa limeña” –patata bullida i premsada amb ají groc, sal i llimona, amb la que es fa una massa i es munta com un pastisset de diverses capes amb alvocat, pèsols i altres ingredients–, el “chicharrón de cerdo” –costelles de porc que després de coure’s amb aigua i sal, es fregeixen i després s’acompanyen de moniato fregit– o la “papa a la huancahína” –patata bullida sencera, que després es pela, talla a rodanxes i serveix amb una salsa amb ají groc, ceba i all, que es bat amb llet i galeta–.

Instagram Tot a taula 2018 - plat ca la cuci

Per descobrir nous sabors
Al migdia: Al migdia tenen menú diari a 10,50 €, on no obliden la cuina catalana –hi podem trobar musclos al vapor, peus de porc, conill amb salsa o cap i pota, entre molts altres–, però intenten introduir un o dos plats del Perú, amb opció de fer mig menú per 7,50 €, sempre amb beguda i postres casolanes.
A la nit: Ben aviat es podrà degustar un menú peruà amb tres plats per compartir de primer i un segon a escollir o, si ho preferim, podrem optar per alguna de les seves safates per compartir de “chicharrón” o altres combinats. Un dels objectius que tenen és el d’aconseguir que 'Ca la Ceci' sigui un punt de trobada de diverses cultures, en el que tothom s’hi trobi com a casa, amb un tracte molt proper i sorpreses pels clients, com per exemple tapes creatives que s’ofereixen gratuïtament als que tinguin la sort de ser al local quan apareix la inspiració.

Plats del dia

És habitual demanar què s’ha cuinat aquell dia per poder tastar especialitats acabades de fer, i aprofitant que les postres són casolanes –com el deliciós “pie” de llimona, amb base de galeta, rovell d’ou barrejat amb llet condensada i suc de llimona per sobre, i per acabar merenga, o el de maracujà, també excel·lent– també molta gent en demana per emportar.

En resum, un lloc per descobrir nous sabors pels més atrevits o per menjar un bon menú diari, sentint-se com a casa gràcies a un tracte molt familiar i una cuina casolana i natural.
Horari: de dimarts a dijous obren a les 6.30 h, de divendres a diumenge a les 8h. Tanquen dimarts i dimecres a les 20.30 h (més tard si hi ha gent), de dijous a dissabte quan acaben els sopars i diumenge després dels dinars. Dilluns tancat.

Instagram Tot a taula 2018 - plat ca la cuci