LANOA - Espai gastronòmic

Tapes i platets amb qualitat i originalitat

  • Cugat Comas // Fotos: cedides
  • Dijous, 08 Juny 2017 13:01

Ciutat 2017, LANOA

Lanoa és el nom arribat per sacsejar el panorama gastronòmic del centre de Mataró. De fet Lanoa és la fusió dels noms de la Laura i la Noa, que han escollit la Plaça de l'Ajuntament, al rovell de l'ou, per obrir-hi el seu projecte més personal que ha de servir per omplir el buit existent fins al moment en l'àmbit de les tapes i els platets.
El Lanoa és un espai acollidor i una de les terrasses més ben situades de casa nostra i sobretot seure-hi és sinònim de bon ambient, amb fil de música i una proposta gastronòmica molt equilibrada. La seva és una cuina tradicional creativa, amb els plats de sempre amb tocs originals, opció per a vegetarians i un menú setmanal a 13,80 euros amb cinc  primers i cinc segons per a escollir.

Tot i ser un local acabat d'inaugurar, l'experiència es fa patent a Lanoa de la mà de la selecció de personal experimentat, tant dins de la cuina com en el servei, que fan de l'estada i el menjar una experiència familiar i acollidora. Al Lanoa s'hi respira tranquil·litat, t'hi sents com a casa i és el petit refugi en el qual menjar a qualsevol hora –la cuina no tanca mai!– o sopar-hi abans de seguir la nit a Casa Paco.

Ciutat 2017, LANOA

El Lanoa són la Laura i la Noa, però també en Berni, l'Èric, l'Albert i en Luis a dins de la cuina i la Cristina, la Mònica, en Gustavo i la Laia. La seva gran aposta és per les tapes, una especialitat de la qual Mataró anava fins ara una mica coixa. Tapes clàssiques com unes braves sorprenents amb el toc de wasabi de la seva salsa, callos, calamars a la romana, un pop a la gallega o el medalló de filet amb base de moniatos. També fan entrepans "dels bons". Un sopar al Lanoa acostuma a valer sobre els 20€.

A l'hora d'acompanyar les tapes tenim Estrella Damm, que mai no falla, tot i que, si som més de vins, hi trobarem diferents referències, amb denominacions d'origen que no poden fallar mai com Rioja o Ribera del Duero en negres o Verdejo en blancs, tot i que la major part són catalans. Val la pena preguntar per l'especialitat o la recomanació de la casa, sigui en vi o en menjar. Portarà el segell i la garantia d'un nom nou amb tots els números d'esdevenir un imprescindible de la gastronomia mataronina.

Ciutat 2017, LANOA
Especialitat de la casa: Més enllà de les tapes és en els "platillus" on podem trobar algunes de les especialitats de la cuina del Lanoa. Hi ha cua de bou, medallons de rap amb musselina d'all negre, canelons de cua de bou, magret d'ànec amb puré de castanyes, llima i poma, els medallons de rap o l'hamburguesa de salmó i verduretes amb maionesa de wasabi. I si tenim el dia podem demanar el xuletó de bou, d'entre 800 i 1000 grams, la gran joia de la corona.

LANOA - Espai gastronòmic
Carreró, 31 (Plaça de l’Ajuntament)
Mataró. 08302
Telèfon 936 11 53 22
Horari de cuina:
De diumenge a dijous: de 10h a 22:45h
Divendres i dissabte: de 10h a 23:45h