TALLER DE PIZZES

Pizzes d'alta qualitat amb "pizzero" napolità

  • Jordi Gomà // Fotos: cedides
  • Dijous, 08 Juny 2017 12:21

Ciutat 2017, taller de pizzes
 El món de la pizza s’està revitalitzant a Mataró, i una bona mostra és l’arribada d’aquest nou projecte de dues persones amb molts anys d’experiència al grup Tragaluz de Barcelona, i que la seva darrera feina va ser en una pizzeria d’alta qualitat, amb molt d’èxit a la capital catalana.  Ara volen aplicar tot el que han après durant tot aquest temps al Taller de Pizzes, donant el valor que es mereix al plat italià, que creuen que està desvirtuat, de la mà d’un “pizzero” napolità, Massimiliano Domenico, amb experiència tant a Nàpols com a Perugia.

És bàsic per a ells utilitzar sempre productes de màxima qualitat, molts italians, com una bona farina, mozzarella Pugliese fior di latte, la millor del mercat, o el tomàquet Mutti, el millor d’Itàlia. La pizza evidentment es fa en forn de llenya, cuita entre 380-400ºC, i la massa simplement porta aigua, farina, sal i llevat, fermentada com a mínim durant 48 hores, doble fermentació, a vegades 72 hores, que permet obtenir una massa lleugera i d’alta digestibilitat.

Ciutat 2017, taller de pizzes

A la carta, a més d’una selecció de deu pizzes, que aniran canviant segons la temporada, amb algunes clàssiques i altres més innovadores, també hi trobem entrants molt interessants com les patates del Taller –amb pebrot, formatge i xili–, l’amanida de quinoa vermella, alvocat i ou poché o el niu de parmesà cruixent i Bresaola –l’embotit estrella italià, curat durant 18 mesos, així com el millor parmesà del mercat, curat durant 24 mesos–.
Els postres com el tiramisú o el brownie són casolans, i tenen gelats artesans de la Toscana. Entre setmana tenen menú del dia a 9,95€ amb tot inclòs. Per beure tenen referències de vins diferents, que es poden demanar a copes, i també unes quantes cerveses artesanes i reserva. Pels que no vulguin beure alcohol, també fan uns sucs naturals molt bons, com el vermell, amb pera, maduixa, remolatxa i gingebre, a part del cafè ecològic.

Ciutat 2017, taller de pizzes
Especialitat de la casa: Evidentment, si els visitem hem de tastar les seves excel·lents pizzes, que ens faran repetir, com per exemple la de mozzarella, fontina, trufa, ou i parmesà, o la de mozzarella, tomàquets rostits, pesto, pecorino, bleda vermella i farigola fresca. Però fins i tot la més senzilla, amb tomàquet, mozzarella, alfàbrega i parmesà, ens convencerà de tornar-hi, ja que els ingredients de primera categoria la fan deliciosa. Si volem, ens les podem emportar a casa.
Cerveses recomanades: La Cabra del Maresme i la Brewdog Punk IPA, dues cerveses excel·lents.

TALLER DE PIZZES
Plaça de les Tereses 5, Mataró (08302).
Tel. 93 514 34 67
Horari de cuina: de dilluns a dissabte, de 13h a 16h i de 19:30h a 23h.
www.tallerdepizzes.com
 @tallerdepizzasmataro
 @maxdome19826