EL FARCELL - Cuina de masia

Cuina a la brassa amb forn de carbó

  • Jordi Gomà // Fotos: cedides
  • Dijous, 08 Juny 2017 12:00

Ciutat 2017, el farcell

El Farcell va obrir les seves portes per Sant Jordi de fa tres anys, i des de llavors ofereixen cuina de proximitat, parant molta atenció en fer servir un producte de màxima qualitat i de quilòmetre zero segons les possibilitats. Aquest és el projecte d’un enginyer tèxtil, en Lluís Puig, que va decidir plasmar la seva passió per la gastronomia en un nou establiment, on la gent pugui gaudir del que a ell li agrada trobar quan va a un restaurant.

Gairebé tot és cuinat en forn de carbó, donant als seus plats un toc molt especial, i també els agrada oferir plats cuinats a baixa temperatura –com el xai amb regalèssia a baixa temperatura–, així com d’altres que combinen les dues coccions. Els amants del vi poden degustar unes 40 referències, totes elles catalanes, de cases petites amb personalitat, alguns d’ells ecològics i biodinàmics.

Un apartat on destaquen és en la cervesa –tota de qualitat, no en trobareu d'industrial– en que tenen unes 80 diferents d’ampolla i tres tiradors de cervesa artesana rotatius, on acostumen a tenir una fosca, una belga i una IPA, i això sí que és molt més complicat trobar-ho en un restaurant. A més, fan tastos de cervesa, de vi o de formatges amb maridatge.

Ciutat 2017, el farcell

Entre setmana tenen el menú per dinar a 12€, mentre que el dissabte és a 16€, i inclou tres primers, tres segons –més l’arròs dels dijous–, tres opcions per a ampliar la gamma del menú amb altres varietats i postres casolanes com el “birramissú”, fet amb cervesa negra en comptes de cafè.
El vi del menú és del Montsant, però, si ho preferim, podem optar per una de les seves cerveses artesanes recomanades. A les nits de dimarts a dijous, el Farcell introdueix una proposta de sopars de pica-pica, per un preu de 16€, una nova tendència que pot ser molt interessant.
El local és molt agradable i l'acústica és molt bona –no cal cridar per tenir una conversa– amb la cuina a vista, i a més del menjador principal per a 48 persones tenen un saló privat ideal per a celebracions de fins a 20 comensals.

Ciutat 2017, el farcell
Especialitat de la casa:
Coques amb pa de romaní d'Argentona: A part de les carns i els peixos al forn de brasa, una altra de les especialitats de la casa que tenen molt d’èxit són les coques amb pa de romaní d’Argentona, sucades amb un bon tomàquet de penjar i de les que en tenen vuit de diferents, com la de sardina fumada, formatge i escalivada o la de ceba caramel·litzada, pernil ibèric i formatge.
Cervesa recomenada: La Pirata Lab Nº005, una New England IPA molt equilibrada. Rossa, aromàtica, tèrbola i un xic amarga.

EL FARCELL - Cuina de masia
c/ Montserrat, 43, Mataró (08302).
Tel. 616 492 178
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Horari: de dimarts a dissabte, obert al migdia i a la nit.
www.facebok.com/elfarcell