PORTOBELLO - Pizzeria

Gastronomia mediterrània, italiana i pizzes de qualitat

  • Jordi Gomà // Fotos: Anna Aluart
  • Dilluns, 15 Maig 2017 12:00

Especials 2017, portobello
Poca gent hi ha a qui no agradi degustar una bona pizza, feta de la forma artesanal i tradicional, però a l’hora de la veritat hi ha pocs llocs on la facin com manen els cànons i que tinguin qualitat.

Els propietaris del Portobello, apassionats de la pizza, es van adonar d’aquesta circumstància, i per això es van decidir a engegar un innovador projecte personal, l’Escola Professional de Pizzeros, pionera a Catalunya i reconeguda per la Federació Italiana de Pizzaioli (FIP), amb un curs de 80 hores que a més del títol homologat per la mateixa FIP, dóna una preparació excel·lent per entrar al món laboral, i de fet amb la seva borsa de treball ens garanteixen la feina un cop acabada la formació.

I és que per fer una bona pizza s’han de tenir en compte molts elements, com la química i la física del producte o la durada i els temps de fermentació, i això només ho podem aprendre i perfeccionar com cal al Portobello, així com l’art de fornejar una pizza de forma uniforme, com un mestre, en un forn de llenya, amb habilitat i passió. Un “pizzer” és un artista, un xef en la seva especialitat, i al Portobello tenen els millors xefs de la pizza.

Especials 2017, portobello

Al seu acollidor local, ubicat a la zona de les pizzeries del Port i amb les millors vistes al mar, a més de poder-hi menjar una pizza excel·lent, podem degustar algun dels seus plats de cuina tradicional italiana amb tocs mediterranis, amb una pinzellada moderna en la presentació dels plats. A la seva carta hi podem triar entre una varietat de més de 50 pizzes, des de les més tradicionals a les especials, com la “Perla di Portobello”, una pizza de doble massa farcida amb tomàquet, mozzarella, xampinyons, ceba, ou dur, ruca i encenalls de parmesà.

Però més enllà de la pizza hi ha molta teca a la seva cuina, una gran varietat d’amanides, entrants com el “Provolone origanato”, fos al forn de llenya, pastes de primera com els “Lunette di foie de canard”, la “Lasagne di la Nonna”, que té molt d’èxit, o els sorprenents “Tagliatelle a la Parmiggiana” amb pera i nous, que s’acaben de fer davant del comensal, dins d’una peça sencera de formatge Parmesà. Un dels seus plats estrella és el “Risotto e funghi”, i per altra banda també fan carns a la llosa, portant a la taula una pedra escalfada al forn de llenya de manera que el client es fa l’entrecot, el filet de vedella, el filet de cérvol o el magret d’ànec al seu gust.Especials 2017, portobello

Tenen un magnífic menú diari de dilluns a diumenge al migdia a 12,50€ amb tot inclòs, fins i tot les seves postres casolanes, i un altre menú de pizza que funciona de dilluns a divendres tant al migdia com a la nit per 10€. Primera hora de pàrquing gratuïta, i les següents a tan sols 60 cèntims l’hora.

Especials 2017, portobello
Especialitat de la casa:
Pastís de carbassa amb cobertura de Mascarpone a l'aroma de cítrics Preparació: Barregem els ous, el sucre i l’oli. Seguidament afegim la farina,
la sal i el llevat, barrejant bé fins a aconseguir una pasta homogènia, afegint la carabassa i les nous al final. Fornegem a 180ºC durant 30/40 minuts. Seguidament batem el formatge amb el sucre i les ratlladures, i cobrim el pastís amb la barreja.
Ingredients: 3 ous - 1/2 got d’oli - 120 gr. de sucre - 150 gr. de farina - llevat
i sal - 250 gr. de carabassa ratllada - anous. Per a la cobertura: 200 gr. de Mascarpone - 60 gr. de sucre “glass” - ratlladura de llimona i taronja:
Vins recomanats: Un Vipra Rosa Umbria del 2012, de Bigi, un vi negre i rosat de la regió italiana d’Umbria.

PORTOBELLO - PIZZERIA
Passeig Marítim - Port de Mataró - Part alta
Tel. 93 796 39 49
Obert de dilluns a diumenge de 12h a 16:30h i de 19h a 00h.
www.portobellomataroport.com
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.