NORAI - Restaurant

Cuina mediterrània amb els millors productes del mercat

  • Jordi Gomà // Fotos: Jordi Gomà
  • Dilluns, 15 Maig 2017 10:31

Especials 2017, norai restaurant
El Norai, un dels restaurants històrics del Port de Mataró, amb 21 anys d’història, es reinventa amb una renovació gairebé total de la seva plantilla: recuperen el xef dels inicis, Jesús Junquera, després d’haver treballat al Castell de Mar i a Barcelona, i tenen nou personal de sala, Fernando Ruiz i Patricia Majchrovivova, que amb els seus coneixements d’idiomes permeten atendre com cal també als turistes que visiten Mataró, ja que parlen francès, alemany, anglès, italià i eslovè. Això els ha permès encarar amb moltes ganes el repte de recuperar l’èxit que tenia el Norai abans de la crisi, oferint una carta nova i un servei a l’alçada de la seva cuina de primera.

A més ara ofereixen menús de qualitat a preus assequibles, ja que tenen el menú diari de dilluns a divendres al migdia per tan sols 15,90€ amb tot inclòs, amb plats de la carta servits com si ho fossin, i també tenen el menú de 24,90€ que funciona cada dia al migdia i a la nit, amb més plats a triar i un punt superior de qualitat, ja que hi podem trobar la paella marinera, el tronc de lluç a l’espatlla o l’entrecot de vedella amb salsa de pernil de Jabugo, entre d’altres.

La seva cuina mediterrània es nodreix dels millors productes del mercat, oferint una relació qualitat/preu excel·lent, i a la seva carta hi trobem des de l’amanida d’escarola tèbia amb gírgoles i gambes, al bacallà a la brasa amb compota de poma, passant per les favetes saltejades amb calamarcets i ceba caramel·litzada o la graellada de peix i marisc –amb gambes, escamarlans, navalles, lluç, rap, turbot i musclos–. Pels més carnívors també hi ha opcions molt interessants com el confit d’ànec agredolç de fruits vermells o el filet de vedella a la crema de foie.

Especials 2017, norai restaurant

Per altra banda és un lloc molt interessant per fer-hi celebracions de tot tipus, tenen menús a partir de 27€ per a empreses i esdeveniments diversos, oferint la possibilitat d’organitzar la celebració amb música o actuacions, i aprofitant, ja sigui la terrassa –arreglada recentment i amb capacitat per a 80 persones–, el saló gran, on caben fins a 100 persones o la sala petita per a 25 comensals com a màxim. I tot, a primera línia de mar, a la part baixa del port, un lloc ideal per gaudir de la seva bona gastronomia.

Especials 2017, norai restaurant
Especialitat de la casa:
Supremes de rap a la musselina de Jabugo amb cuetes de gamba
Preparació: Tallem les supremes de rap, traient l’espina. En una paella sofregim les cues de gamba pelades i el pernil, quan ho tenim a punt afegim el fumet de peix. Enfarinem el rap i l’introduïm al fumet, afegim un raig de nata i cuinem fins que el rap estigui al punt. Acabarem de decorar el plat amb unes patates que hem fet prèviament a rodanxes fines,
i ceba fregida tallada en juliana.
Ingredients: Supremes de rap - gambes - fumet de peix - pernil ibèric de Jabugo - nata per cuinar - patata i ceba per acompanyar.
Vins recomanats: Un vi blanc de Rueda, el Monte Blanco, de la varietat Verdejo.

RESTAURANT NORAI
Port de Mataró - 08301
Tel. 93 790 75 65
Obert de dilluns a diumenge de 8h. a 24h.
www.restaurantnorai.com