CALIU - Restaurant

Cuina catalana i carns a la brasa

  • Jordi Gomà // Fotos: Daniel Ferrer
  • Dijous, 20 abril 2017 18:55

Especials 2017, CALIUAmb vistes al tramvia de la plaça Granollers i una terrassa privilegiada, acaba d’obrir fa menys d’un mes el Restaurant Caliu, que ofereix cuina mediterrània i carns a la brasa, sempre buscant la màxima qualitat però ajustant molt els preus.

El xef té més de 40 anys d’experiència i ho demostra amb elaboracions que respecten la tradició de la cuina catalana però amb una cuidada presentació. Tracten molt bé la carn a la brasa, des dels peus de porc a l’entrecot de vedella de 400g, passant pel magret d’ànec o el pollastre, amb sis tipus de salses casolanes a triar. Si preferim peix, també tenen plats interessants com el bacallà confitat amb mel i taronja o el turbot a la planxa amb verdures al grill i romesco.

Al seu menú diari, per tan sols 9,50€, hi podem trobar plats tan atractius com el timbal de salmó, les faves i pèsols amb gambes i sèpia o el tronc de lluç farcit d’espinacs, gambetes i ceba, entre d’altres. El dissabte també tenen menú al migdia, per 13€, i el diumenge passa a ser de 16€. A les nits tenen carta i menús per a grups –que poden aprofitar el gran i espaiós saló interior– a partir de 20€. Les postres també són casolanes, i l’estrella és el viatge a l’Havana, un sorbet de llimona casolà amb essència de llima verda natural i menta fresca, regat amb un toc de rom, i també destaca el gelat fregit.

Especials 2017, CALIU

A la seva gran terrassa, amb sol tot el dia per estar molt ben orientada, també s’hi poden degustar tapes a totes hores –com els bunyols de bacallà amb confitura de tomàquet, els calamars a la romana, les patates braves casolanes o el pernil ibèric–. També fan esmorzars de forquilla, sigui de brasa, truites o ous ferrats amb cansalada i mongetes, a no ser que preferim triar un dels seus entrepans.

Especials 2017, CALIU
Especialitat de la casa
Plats recomanats: Una de les especialitats de la casa són les cassoletes, cada dia en trobem una al menú i poden ser per exemple de fideuà de la Costa del Maresme amb allioli, l’arròs mar i muntanya o l’arròs negre. Segons la temporada aniran variant, de manera que cada dia trobarem alguna sorpresa en forma de cassoleta
Vins recomanats: El Ramon Bilbao, un criança de la Rioja

RESTAURANT CALIU
Via Europa 26, local 1. Mataró.
Tel. 931 574 328 / 658 878 907
Obert de dilluns a diumenge de 8 a 23h, tots els dies de l’any.
Facebook: @Caliurestaurantmataro // Instagram: @Caliu_mataro