Espècies per controlar la diabetis

Repassem els aliments que sí que s’han de prendre i que poden contribuir a regular la glucosa de forma natural i sense contraindicacions

  • Redacció // Foto: Cedida
  • Dilluns, 30 Setembre 2019 09:38

Més de cinc milions de persones tenen diabetis al nostre país (principalment del tipus 2) i els afectats són molt conscients sobre el tipus d’aliments que no els convenen. Evitar i controlar el consum de sucres simples i productes refinats és el principal objectiu, amb la finalitat de mantenir un índex de sucre estable a la sang.


EL CONSELL [58] - Espècies per controlar la diabetis

Instagram Tot a taula 2018/2019, tot a taula-controlar diabetis

Avui parlarem dels aliments que sí que s’han de prendre i que poden contribuir a regular la glucosa de forma natural i sense contraindicacions. Incorpora les següents espècies a la dieta, de manera gradual i en proporcions adequades, però sempre després d’haver-ho consultat amb el metge.

Espècies per controlar la diabetis:

• Canyella: Té un efecte regulador de la glucèmia (índex de sucre en sang), ja que és capaç de frenar el pas del menjar digerit a l’intestí i, per tant, alenteix la transmissió de glucosa al corrent sanguini. En prendre-la, a més, les cèl·lules del fetge augmenten la sensibilitat a la insulina (l’hormona encarregada d’equilibrar la glucèmia). I té també la virtut de reduir els nivells de colesterol i triglicèrids, de manera que contribueix a la salut cardiovascular.
Consell: afegeix un polsim de canyella en pols a l’esmorzar diari, ja sigui als cereals o a la beguda vegetal. Una altra opció és prendre les infusions amb un canonet de canyella.

• Comí: Contribueix a mantenir estable el sucre a la sang i controlar la insulina i el glucogen, per la qual cosa és ideal per a diabètics i prediabètics. Igualment, és un excel·lent carminatiu i una bona font d’antioxidants i ferro. Resulta perfecte per condimentar carn, peix, arrossos, cuscús i guisats.

• Clau: Els estudis suggereixen que les persones que prenen clau amb assiduïtat experimenten un descens dels índexs de glucosa, triglicèrids i colesterol “dolent” (LDL). Els qui teneqn diabetis tenen més risc de patir una malaltia cardiovascular i el clau contribueix a fluïdificar la sang i prevé la formació de coàguls.

Consell: es pot prendre en infusió, incorporar a receptes dolces i fer servir per aromatitzar pastissos, galetes i conserves. Així mateix, casa bé amb plats salats de carns consistents.

• All: Va bé per contrarestar els efectes de la hiperglucèmia o excés de sucre, que sovint provoca glicació. La glicació apareix quan les molècules de glucosa acumulades s’uneixen al col·lagen, cosa que desencadena un enduriment de la proteïna cutània i fa que la pell sigui més fràgil i deteriorada. Combina a la perfecció amb moltes receptes i també es pren en forma d’extracte, tot i que hi ha qui prefereix menjar els grans d’all crus sense que se n’alteri la capacitat digestiva.

Instagram Tot a taula 2018/2019, consell veritas