Canelons d’albergínia i tonyina

La nova recepta de Veritas per a aquesta setmana

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 15 Novembre 2018 11:58

Mireia Anglada prepara uns canelons d’albergínia i tonyina, una recepta divertida i alternativa als canelons tradicionals. L’albergínia és rica en fitonutrients, uns compostos vegetals que ajuden a eliminar els radicals lliures del cos, que danyen les cèl·lules de l’organisme.


LA RECEPTA [23] - Canelons d'albergínia i tonyina

Instagram Tot a taula 2018 - canelons albergínia i tonyina

Ingredients (10 canelons):

Albergínies
Fulles d’alfàbrega
Oli d’ oliva
Per al farciment:
500gr de pebrots escalivats
500gr d’albergínia
1,5kg de tomàquets
1kg de ceba
3 grans d’all
1dl d’oli d’oliva
Per a la tonyina confitada:
1 kg de ventresca
2 cs de vinagre de poma
Oli de gira-sol
All
Llorer
Farigola
Bitxo
Sal
Per al pesto:
40 g d’alfàbrega
30 g de pinyons
1cp de pasta d’umeboshi
1cp de shiro miso
1 all petit
30 g de julivert
1dl d’oli d’oliva

Elaboració:

1- Pela les albergínies, talla 60 làmines de 2 mm de gruix, sala-les i deixa-les suar. 2- Fes les tires d’albergínia al forn amb oli d’oliva sense que s’assequin i reserva.
3- Per preparar el farcit, ofega la ceba en oli fins que comenci a agafar color, afegeix-hi els alls i el tomàquet. Tapa-ho i cou-ho durant 5 minuts, destapa-ho i deixa-ho coure lentament 20 minuts més. Afegeix-hi l’albergínia, salpebra i cou fins que s’evapori. Reserva.
4- Sala la tonyina, marina-la i deixa-la blanquejar durant 1 hora i posa-la a confitar en oli amb vinagre de poma. Coure-la al bany maria durant 20 minuts i reserva.
5- Per preparar el pesto, tritura tots els ingredients, excepte l’oli, fins a aconseguir una pasta. Emulsiona amb l’oli fins que aconsegueixis una barreja estable i reserva.
6- Munta els canelons ajuntant el farcit amb la tonyina i embolica’ls amb les tires d’albergínia. Acompanya de pesto i fulles d’alfàbrega.

Instagram Tot a taula 2018 - recepta de veritas