Crisi d'adolescència

Crítica de 'X-Men: Fénix oscura', de Simon Kinberg

  • Joan Millaret-AMIC //Foto: cedida
  • Dijous, 20 Juny 2019 11:15

Cinema 2017/2019, x-men féni oscura

El film arrenca als anys setanta per presentar la Jean Grey qui, després d'un accident de circulació en què moren els seus pares, és adoptada pel doctor X-Charles Xabier. Un salt en el temps ens porta al segle XXI i a una adolescent que tindrà l'oportunitat de participar en una missió arriscada dels X-Men per salvar la tripulació d'un coet de la Nasa enviat a l'espai. Grey es jugarà la vida per desactivar el núvol estel·lar destructor, fet que li atorgarà una força majúscula.
La seva ràbia interior, però, l'empenyerà a tenir actituds enfurismades i la seva ira provocarà estralls entre els seus companys. Aprofitant el seu estat descontrolat, una líder alienígena la voldrà utilitzar per als seus malèfics fins. Jean Grey viurà, a partir d'aquell moment, dividida entre les males companyies i els seus amics de sempre.

 'X-Men: Fénix oscura' (Simon Kinberg, 2019)

No cal dir que l'argument s'acosta a una trama sobre les crisis de l'adolescència. A la protagonista l'empaita un trauma d'infantesa que la convertirà  en una jove rebel sense causa. Tot gira al voltant del món interior convuls de la noia, escindida entre fer el bé o el mal, triar entre allò correcte i allò incorrecte, temptada pel costat fosc de la força o tendent a l'ús benèfic del seu superpoder.