La quimera de l'or

Crítica de "Los hermanos Sister", de Jacques Audiard

  • Joan Millaret-AMIC // Foto: cedida
  • Dijous, 30 Maig 2019 10:51

Cinema 2017/2019, los hermanos sister

El cineasta francès Jacques Audiard, Palma d’Or al Festival de Canes per ‘Dheepan’ (2015), abandona el seu registre habitual, el rugent thriller policíac i social, per una particular incursió en el western. L’aventura cinematogràfica d’Audiard en aquest nou territori, la coproducció internacional ‘Los hermanos Sister’, que adapta la novel·la homònima de Patrick de Witt, li ha comportat rodar la seva primera pel·lícula en anglès i rodejar-se també d’actors americans, i n'ha aconseguit molt bons resultats.

Els sicaris germans Sister són de caràcter i maneres antitètiques: el gran, Eli (John C. Reilly), anhela una llar i portar una vida tranquil·la, mentre que el petit, Charlie (Joaquin Phoenix), gaudeix del seu ofici i la violència no li resulta cap problema ètic. Ambdós són contractats per un terratinent per dur a terme un nou encàrrec: matar un expert en química buscador d’or fugit, Hermann Kermit Warm (Riz Ahmed), perseguit alhora per un detectiu, John Morris (Jake Gyllenhaal).

En resum, el film és un relat sobre l’Oest i la febre de l’or californiana que treballa l’aspecte psicològic dels quatre personatges principals.