Sense respiració

"El niño 44", de Daniel Espinosa (EUA, 2015)

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 02 Juliol 2015 11:35

Cinema 2014/2015, el niño 44

Tom Hardy sempre és una bona aposta per a les pel·lícules d’acció i els guionistes ho saben bé. I és que darrere d’aquest film, al que una de les poques coses que se li poden retreure és l’excessiva durada, és de dues hores, hi ha les mans del productor Ridely Scott i el guionista Richard Price.

L’actor encaixa a la perfecció en el paper de Leo Demidov, un guàrdia de seguretat i antic heroi de guerra de la Unió Soviètica. Però el desbancaran del seu càrrec quan comença a investigar una sèrie d’assassinats de nens que l’estat intenta amagar per preservar la il·lusió d’una societat lliure de crims.
Exiliats de Moscou, busquen l’ajuda del general Mikhail Nesterov (Gary Oldman) i junts emprenen la recerca que posarà en perill el sistema soviètic i els motius pels quals rebutgen investigar els crims.

És a partir del moment en què Demidov comença a investigar els assassinats al costat de la seva esposa (Noomi Rapace) i el general que la intriga i el clima de la pel·lícula pugen fins a deixar l’espectador sense respiració.

El brutal repartiment de la pel·lícula amb Tom Hardy, Gary Oldman i Noomi Rapace, entre altres, ha posat les coses fàcils al director Espinosa, que ha aconseguit crear una història coherent malgrat que dispersa en la trama en alguns moments, lligada en les tres èpoques en què se situa, carregada de suspens i intriga i visualment molt atractiva.
A aquells que els agradi patir davant la pantalla, l’acció d’aquest film està feta a mida per a ells.


.