“Reina a princesa, escac”

Blancanieves y el cazador. Rupert Sanders. USA. 2012

L’argument:

Amenaçada per la seva bellesa, la reina envia un caçador a matar Blancaneus. El que no sospita és que, aquest, no només li ha salvat la vida sinó que li ha ensenyat a defensar-se. La jove decideix, llavors, emprendre una batalla per destronar la malvada monarca.LaDada:

Tot i cobrir el conte original en el seu metratge, Universal se la planteja com el principi d’una saga. Continuar la trama, centrar-se en el caçador o versionar el conte de Blancaneus i Rosa Vermella són algunes de les opcions que tenen sobre la taula.Diagnòstic:

Els contes de fades i les grans històries fantàstiques com ‘Juego de tronos’ estan de moda. Aquestes dues inspiracions es donen la mà a l’última versió de Blancaneus, la segona que ens arriba aquest any. Aquesta, però, agafa la base del conte per construir-hi al voltant una història gòtica que busca l’èpica de la tradicional lluita del bé contra el mal. Dos pols oposats als que donen vida la ‘princesa’ Kristen Stewart i la ‘reina’ Charlize Theron. Aquesta categorització es pot aplicar també al paper que les dues actrius ocupen a la cinta. Theron omple i governa amb una interpretació rica i plena de matissos, mentre que Stewart manté el posat ‘comatós’ que tan bé li ha funcionat a la saga Crepúsculo per transmetre -si se’n pot dir així- la puresa de Blancaneus. El paper correcte però una mica ‘sec’ de Chris Hemsworth com el caçador del títol provoca que tots els passatges que l’inclouen a ell i la Blancaneus perdin força en comparació amb l’entreteniment que Theron proporciona cada segon que està en pantalla. Però si Theron és un dels punts forts, l’altre és el disseny de producció de la cinta. Uns efectes especials, una ambientació i uns personatges fantàstics que meravellen i ajuden a donar al conjunt l’embolcall que necessitava.