Descobreix el secret

Siete Almas. Gabriele Muccino. USA. 2009

L’argument

Will Smith encarna a Ben, un agent del fisc americà amb un misteriós objectiu que el porta a ajudar els altres. Però quan troba a Emily (Rosario Dawson), una dona amb una malaltia del cor, s’enamora d’ella, complicant els seus projectes.

L’anècdota

Smith repeteix en aquesta pel·lícula amb el director de En busca de la felicidad i, a més, es torna a trobar amb Rosario Dawson amb la que va coincidir fa anys a Men in Black 2.

Diagnòstic

Will Smith podria protagonitzar la pel·lícula més estranya o més estúpida de la història i els cinemes seguirien plens. Quin és el secret d’aquest actor per atraure les masses protagonitzi el que protagonitizi? Potser haver estat company de sobretaula de milions de persones amb el seu Príncep de Bel-Air el converteix ja en membre de la família. Sigui com sigui, Smith es posa ara al capdavant d’una història ben construïda i emotiva amb alguna sopresa però que no deixa de ser poca cosa més que això, una història curiosa. Construida com a història d’intriga funciona però potser hauria estat millor confiar més en el factor sorpresa i evitar pistes massa clares com, per exemple, el retall de diari o els “flashos”. En el moment que “descobreixes” el secret, perd empenta i això passa una mica massa ràpid.

Efectes secundaris

La filosofia de la pel·lícula provocarà reflexions profundes en els més sensibles. A més, hi haurà baralles per decidir qui havia descobert “el secret” abans durant la projecció.