“¡Red Bull et dona ales!”

Di que sí. Peyton Reed. USA. 2009

L’argument

Carl Allen (Jim Carrey) és un home avorrit i acostumat a les contínues negatives de les dones. La seva vida es redueix a treballar i llogar pel·lícules. Un dia però tot canvia. Carl Allen decideix apuntar-se a un programa d’autoajuda que es basa en el principi de dir “sí” a qualsevol cosa que li sigui proposada al subjecte. La vida de Carl es transforma, d’aquesta manera, en una inesperada i emocionant aventura que el porta a conèixer Allison (Zoey Deschanel) de la que s’enamora bojament. Aviat però, serà conscient que dir “sí” a tot té els seus contres.

L’anècdota

Peyton Reed, director de Di que sí, és un expert en aquest tipus de comèdies. Fa tres anys presentava Separados i el 2003 va ser el torn de Abajo el amor. Els tres films estan tallats pel mateix patró.

Diagnòstic

Potser els efectes especials o la música no faran d’aquesta pel·lícula un èxit en les taquilles d’arreu del món. El fet singular rau, en primera instància, en el talent que desborden els actors que interpreten la trama. Lluny del conegut Jim Carrey, brillen amb molta més força estrelles com la impressionant Zoey Deschanel o Terence Stamp. Di que sí triomfa, també, pel seu humor constant durant 100 minuts. Potser el guió no és massa arriscat però la pel·lícula, de mans del director de Separados i Abajo el amor, es concep en la seva totalitat com una senzilla però eficaç comèdia capaç d’animar a qualsevol.

Efectes secundaris

Recordaràs certs gags quan surtis del cinema i encara continuaràs rient.