El gos estrella

Bolt. Chris Williams i Byron Howard. USA. 2008

L’argument

Per al súper gos Bolt, tots els dies estan plens d’aven­tures, perills i intriga -almenys fins que les càmeres deixen de gravar, ja que és el protagonista d’un famós programa de televisió-. Però quan l’estrella canina és enviada accidentalment des de Hollywood a Nova York, comença la seva major aventura en un viatge a camp través pel món real. Bolt està convençut de que tots els seus poders són reals però amb l’ajuda d’uns estranys companys de viatge descobrirà que no sols no els té sinó que tampoc els necessita.

L’anècdota

La nova pel·lícula de Disney és la versió canina i de dibuixos animats del conegut film ‘El show de Truman’.

Diagnòstic

Bolt és ràpida, entretinguda i emotiva. El principi és accelerat però el ritme es va atenuant deixant pas a les emocions dels personatges animals, que senten i viuen com les persones. És en aquest aspecte on més és pot veure la petjada de l’empresa productora: Disney. En aquest sentit, Bolt sap combinar els gags enginyosos, que faran riure a petits i grans, amb les més dolces lliçons didàctiques sobre l’amistat i la vida. D’altra banda, el que cal elogiar és l’animació, que està exqui­sidament treballada i, alhora, el doblatge.

Efectes secundaris

Sembla que la cartellera s’omple de pel·lícules infantils cada Nadal. Serà Bolt la més vista o li faran competència Madagascar o El Valiente Despereaux, entre d’altres?