“Segones parts sí són bones”

Madagascar 2. Eric Darnell i Tom Mcgrath. USA. 2008

L’argument

Abandonats a les llunyanes costes de Madagascar, els novaiorquesos Àlex, Marty, Melman i Glòria han ideat un pla per sortir de l’illa. Amb precisió militar, els pingüins han reparat un vell avió estavellat que els portarà a tots de nou a casa. Però, una vegada a bord, han de realitzar un aterratge d’urgència que els deixarà enmig d’un insòlit paisatge: Àfrica. A les vastes planes del continent viuran mil històries i coneixeran, per primera vegada, éssers de la seva espècie.

L’anècdota

Madagascar: Escape 2 África es situa a la tercera posició en el rànquing de les pel·lícules que més diners han recaptat a Espanya aquesta setmana. Per damunt, es troben ‘Crepúsculo’ i ‘Quantum of Solace’.

Diagnòstic

Madagascar 2 és, sense cap tipus de dubte, molt millor que la seva predecessora. La trama continua amb el final de la primera, però l’argument en surt reforçat en aquesta segona entrega. Amor, amistat o valor són alguns dels sentiments que la pel·lícula transmet. Tots però acompanyats d’un sentit de l’humor únic amb uns personatges irònics que fan dels 90 minuts una riallada constant. Tot i així, Madagascar 2 presenta, des d’un enfoc més còmic, certs paral·lelismes amb ‘El Rey León’ de Disney. En general però, la segona entrega de Madagascar és una bona pel·lícula, entretinguda i amb personatges entranyables.

Efectes secundaris

Ideal per riure sense parar durant una bona estona i oblidar-te de tots els maldecaps que puguis tenir.