Apreta el PLAY

High School Musical 3: fin de curso. Kenny Ortega. USA. 2008

L’argument

Troy i Grabiella acaben el seu últim curs al institut i han d’enfrontar-se a la pers­pectiva d’una separació, ja que el seu futur universitari pren camins diferents. Junt amb la resta de Wildcats, posen en escena un elaborat musical de primavera que reflexa les seves experiències, esperances i pors de cara al futur. Nova música i nous balls per acomiadar una etapa acadèmica plena d’anècdotes i records inoblidables.

L’anècdota

High School Musical 3 és la primera pel·lícula de la saga Disney que s’estrena directament a la gran pantalla. Els dos primers films es van emetre primer a la televisió, concretament a Disney Channel, aconseguint una audiència increïble.

Diagnòstic

La tercera de High School no decep. Els mateixos personatges que van aconseguir els sospirs de milers d’adolescents, i no tan adolescents, tornen amb més música i més ball. Això sí, les coreografies de la darrera de Kenny Ortega estan molt més treballades i tenen un ritme molt més frenètic. Tot i així, la trama continua sent bastant superficial però, recordem que es una pel·lícula dirigida sobretot al públic infantil i adolescent i que, per tant, la música, els efectes, els personatges i les històries d’amor sense massa sobressalts valen més que cap altra cosa.

 Efectes secundaris

Les lletres, la música i el ritme tenen quelcom que enganxa. Quan acaba la pel·lícula, i gairebé sense adonar-te’n, continues taral·lejant els temes.