Una més d’Eddie Murphy

Atrapado en un pirado. Brian Robbins. Estats Units. 2008

L’argument:

Un home s’estrella al planeta Terra desorientat i confús. En realitat, però, d’home en té ben poca cosa. El que s’ha estavellat contra el terra no és altra cosa que una nau amb forma d’ésser humà. Els seus integrants han fet el viatge a la Terra amb l’objectiu de salvar el seu planeta a costa de destruir el nostre.

L’anècdota:

El personatge de Dave Ming Chang interpretat per Eddie Murphy presenta moltes similituds amb el personatge literari que Eduardo Mendoza va crear a la seva obra “Sin noticias de Gurb”. Tanmateix, aquestes semblances es localitzen només a l’inici del film.

Diagnòstic:

Una comèdia que queda molt lluny de ser-ho. Així es pot definir la nova pel·lícula d’Eddie Murphy que a part de quatre gràcies repartides en hora i mitja, té poca cosa del gènere que la tipifica. A més, el personatge que interpreta l’Eddie torna a ser més del que ja havíem vist de l’actor fins avui dia. Continuen doncs el repertori ja conegut de ganyotes i la interpretació de més d’un personatge per part d’Eddie Murphy. Repetitiva, poc innovadora i amb uns efectes especials que deixen molt que desitjar, Atrapado en un pirado passarà sense pena ni glòria per les cartelleres espanyoles i americanes.

Efectes secundaris:

Si el que voleu és riure fins que us facin mal totes les faccions de la cara aquesta no és la pel·lícula ideal. El meu consell: proveu amb una altra.