Pastora: “El disc nou és com un viatge interior”

Parlem amb el trio Pastora, que aquest dies està preparant el directe al Clap

Després de dinar, d’un bon cafetó i abans de reempendre l’assaig, fem seure un moment al trio Pastora perquè ens expliquin els motius que els han portat fins a Mataró les darreres setmanes del tranquil mes d’agost. Durant uns minuts al sofà, Dolo Bertran (veu), Caïm Riba (guitarra) i Pauet Riba(projeccions) ens parlen de la propera cita.
Caïm Riba: El proper dia 1 de setembre tenim la presentació del nou disc, “La Vida Moderna” al Palau de la Música, i anem una mica apretats, perquè se’ns ha ajuntat el final del disc amb la preparació del directe.
Pauet Riba: A més, en un entorn com el Palau, que és un espai que fa respecte i volem anar-hi una mica rodats.
Caïm: I hem vingut a Mataró perquè buscavem una sala per l’agost, al Clap havíem tocat un parell de cops i ens va semblar bé. L’escenari és estàndard, ni massa petit ni massa gran.
Pauet: I tenim a possibilitat de provar llums i so, que el local d’assaig no t’ho permet.

“La Vida Moderna” és el segon disc de la formació en trio, després d’un primer disc que va trencar barreres, amb més de 50.000 còpies venudes i sobretot amb “Lola”, un tema que es va escoltar molt. Ara Dolo i els germans Riba presenten un segon àlbum diferent.
Caïm: Hi han diferències, segueix la línia de Pastora però mostra una evolució. Musicalment el ventall és més obert, amb cançons més acústiques i d’altres més electròniques. Mentre el primer disc portaven les cançons molt més fetes quan vam anar als estudis de Londres a grabar, en aquest segon la producció l’hem fet bàsicament a Madrid.
Dolo Bertran: A diferència de l’anterior disc, que era més exterior amb més personatges (hi havia la Mirona, la Lola,...), les lletres d’aquest disc nou són més un viatge interior sense personatges, és més personal.

A més, aquest segon disc es presenta acompanyat d’un DVD, que mostra la part visual de la banda.
Caïm: En aquest nou disc hem aconseguit posar Pastora al complet, amb imatge, amb un DVD que mostra el que fa en Pauet en directe i altres coses.
Pauet: El dvd vol ser una mostra del que faig al directe, hi ha una composició per a cada tema. Són peces específiques, no només psicodèlia per crear un ambient darrera el grup, sinó que tenen més sentit, són orgàniques, com jo els hi dic. També hi ha un apartat d’extres amb una biografia de cadascú de nosaltres, un making off de la grabació del disc, fotos del grup,...

Mentre el primer disc va ser homònim al grup, en aquesta segona ocasió s’ha escollit el nom d’un tema per titular el nou disc.
Dolo: Escollir títol sempre és una moguda, perquè és la única part del procés creatiu en que ens asseiem els tres i ens costa molt. Busquem quina frase o quina paraula defineix el disc. “La vida moderna”, és el títol d’una cançó, ens va semblar un títol intemporal, perquè va haver-hi una vida moderna fa cent anys i n’hi tornarà a haver una altra d’aquí a cent més.
Caïm: El que no volem és que la gent pensi que anem de moderns, perquè no és aquest concepte, sinó parlem de la vida actual.

Els assaigs al Clap són per preparar l’espectacle del directe. Un repte que Pastora afronta amb noves incorporacions.
Caïm: Hem ampliat la banda, a més de nosaltres tres ja portàvem un baixista i un bateria i ara hem afegit un teclista.
Pauet: A nivell visual, segueixo treballant el mateix concepte de la realimentació visual d’imatges, la imatge en directe generada per ella mateixa i per si sola. Si abans l’ajudava amb una espelma i una llanterna, ara ho faré amb dues espelmes i dues llanternes. De fet, aniré generant l’espectacle a mida que anem rodant.

Pastora s’han acollit a un dels serveis que ofereix la Casa de la Música Popular. La mateixa Casa va organitzar el passat juliol el Festival Cruïlla de Cultures, i hem preguntat als barcelonins sobre el festival.
Pauet: Tot el que siguin festivals, i fer moure la gent és fantàstic. Nosaltres portem quatre mesos aïllats del món, grabant el disc, i no havíem sentit res del festival.

I quan els preguntem sobre algun possible concert tampoc són capaços de concretar cap data, tot i que no tanquen les possibilitat a visitar Mataró per fer-hi una actuació.
Caïm: Encara no tenim concerts, només la presentació del Palau. Però, si hi ha gira d’hivern, segur que el Clap caurà.



Notícia relacionada:
Pastora assaja el seu nou directe a la sala gran del Clap