Tres premis de l'Exporecerca Jove per a alumnes de l'INS Vilatzara

Júlia Campuzano i Laia Gabarró van ser les alumnes premiades pels seus treballs sobre la resistència bacteriana i la implementació del SLAM en un robot

  • Laia Mulà
  • Dilluns, 16 abril 2018 13:48

Alumnes del Vilatzara

Els passats dies 22, 23 i 24 de març va tenir lloc l'Exporecerca Jove, una fira de recerca internacional que va néixer l'any 2000 en la que hi participen joves de secundària i batxillerat presentant els seus projectes d'investigació. Enguany un total de 9 alumnes de l'Institut Vilatzara van presentar 6 treballs diferents, dos dels quals han estat premiats en diferents categories. Per una banda, 'La resistència bacteriana. Què podem fer per combatre-la?' de Júlia Campuzano va rebre el Premi del Parc Científic de Barcelona i el Premi Ciència en Societat. Per altra banda, Laia Gabarró es va endur el Premi de la Societat Catalana de Tecnologia amb el seu treball 'SLAM: Implementació del SLAM en un robot'.

Els 9 alumnes que van presentar els seus treballs són Helena Yuste, Elena Riera, Carla Gil, Irene Giménez, Laia Gabarró, Pol Rodríguez, Júlia Campuzano, Oriol Berlinches i Arnau Boix. Al certamen s'hi poden presentar treballs de recerca de tots els àmbits, no només de caire científic. Durant els tres dies que dura la mostra, els treballs són avaluats per un jurat independent.

Alumnes del Vilatzara