Arrenca la segona edició del Festival Vilassar de Noir

Dedicat a la literatura i el cinema negre, té lloc del 10 al 12 novembre a Vilassar de Mar

  • Redacció // Foto: Ana Portnoy
  • Divendres, 03 Novembre 2017 09:26

Maresme 2017, vilassar de noirLa segona edició del Festival de literatura i cinema negre Vilassar de Noir se celebrarà del divendres 10 al diumenge 12 de novembre a l’Espai Cultura Can Bisa de Vilassar de Mar. Al llarg de tot el cap de setmana tindran lloc taules rodones i xerrades dedicades al cinema i la literatura de gènere negre-criminal, amb la participació d’alguns dels principals autors en català i castellà.

Des de Paco Camarasa o Jordi Sierra i Fabra, fins al gallec Diego Ameixeiras, l’expert en sectes Pepe Rodríguez, l’estudiosa del gènere negre en català Anna Maria Villalonga o la menorquina Esperança Camps, exconsellera de cultura de Balears.
A més de les taules i xerrades, hi haurà actuacions de microteatre negre divendres a les 22:30h, un cicle de curts dissabte a la mateixa hora, i la projecció diumenge a les 17h de la pel·lícula guanyadora del Gran Premi del públic al festival de Sitges 2017: "Matar a dios".

També jazz

Entre cada acte hi haurà interpretacions en directe de peces de jazz a càrrec de la pianista Meritxell Neddermann. Una exposició de portades pulp de principis del segle XX s’exhibirà durant els tres dies del festival en una de les sales de l’Espai Cultural Can Bisa, on també tindrà lloc un curs per aprendre a escriure novel·la negra a càrrec de l’escriptor Sebastià Bennasar dissabte i diumenge a les 10h, i la primera trobada del Club de lectura Vilassar de Noir, on comentaran la novel·la La Cara B d’Esperança Camps.