5 poblacions del Maresme en alerta pel mosquit tigre

Tiana, Premià de Mar, Vilassar de Dalt, Sant Cebrià de Vallalta i Calella– tenen una 'alta probabilitat' de comptar amb la presència del mosquit tigre

Tiana, Premià de Mar, Vilassar de Dalt, Sant Cebrià de Vallalta i Calella– tenen una 'alta probabilitat' de comptar amb la presència del mosquit tigre. Aquest insecte ja és a sis municipis de la comarca i ara s'estudia si la troballa d'exemplars adults en aquests altres cinc municipis és només ocasional o, si pel contrari, han fet cria i han estès la plaga. Per combatre aquesta expansió, el Consell Comarcal ha creat un nou servei de Salut Pública de suport als Ajuntaments. Una de les primeres accions és la jornada celebrada aquest dimecres per informar als tècnics municipals de les mesures que cal adoptar per minimitzar les possibilitats d'expansió del mosquit.

El mosquit tigre va arribar l'any 2004 a Catalunya i des de l'any 2006 fa vida al Maresme. Caldes d'Estrac, Arenys de Mar, el Masnou, Canet de Mar i Montgat van ser els primers municipis maresmencs en detectar la presència d'aquest insecte. Aquest any s'hi ha afegit Tordera i ara s'investiga si cinc municipis més també estan infestats per aquesta plaga.

Segons ha explicat el nou tècnic de Salut del Consell Comarcal del Maresme (CCM), Josep Antolí, la presència de l'insecte en municipis tant distants l'un de l'altre, es deu a que el mosquit tigre viatja amb els cotxes i per tant, s'instal·la de manera indiferent a pobles on arriba gent d'altres zones infestades. Això explica que la presència del mosquit tigre es concentri, sobretot, a municipis turístics o de segona residència.

Per intentar aturar aquesta expansió, el Consell Comarcal del Maresme ha creat recentment un nou servei de Salut Pública de suport als Ajuntaments. Una de les primeres accions que s'han dut a terme és la jornada que aquest dimecres ha concentrat tècnic de Salut Pública i Medi Ambient de bona part del Maresme per informar-los de les mesures que cal adoptar contra aquest insecte.

La consellera delegada de Territori i Medi Ambient del CCM, Sílvia Tamayo diu que una de les principals coses que cal fer és evitar les acumulacions d'aigua en espais públics, Tamayo assegura que el treball per combatre el mosquit tigre ha de ser conjunt, entre l'Administració i el ciutadà, i alerta que la picada d'aquest insecte és 'molt molesta' i 's'inflama molt'.