La Roca d’en Toni de Vilassar de Dalt declarada bé d’interès nacional

L’església de l’Assumpció d’Albesa i el nucli antic d’Ullastret també reconeguts

  • Redacció
  • Dijous, 15 Maig 2014 12:21

Maresme 2013, La Roca d'en Toni-vilassar dalt

El Govern ha acordat declarar bé cultural d’interès nacional el dolmen de la Roca d’en Toni de Vilassar de Dalt a proposta del conseller de Cultura. Juntament amb aquest indret de la comarca del Maresme, també entren en aquesta categoria l’església de l’Assumpció d’Albesa a la Noguera  i el nucli antic d’Ullastret al Baix Empordà.

L’església de l’Assumpció és un edifici aïllat al terme municipal d’Albesa. El Govern també ha determinat incloure com a objecte de protecció el subsòl de l’església. En el cas del nucli antic d’Ullastret, la declaració s’inclou dins de la categoria de conjunt històric.

Fita geogràfica i històrica

La declaració del jaciment arqueològic del dolmen de la Roca d’en Toni, a Vilassar de Dalt, es correspon a les categories de monument històric i de zona arqueològica. Aquest dolmen es troba ubicat a la Serralada Litoral. Aquesta estructura no solament és rellevat com a monument megalític, sinó també com a fita geogràfica i històrica. La seva recerca ha estat fruit de l’activitat arqueològica promoguda a Catalunya des de les darreries del segle XIX i primers anys del segle XX.