Detinguts per estafar persones de la comunitat pakistanesa i hindú

Els presumptes delinqüents utilitzaven la seva semblança física per fer moviments bancaris a nom de les víctimes

  • Redacció - ACN
  • Divendres, 20 Setembre 2013 11:38

Mossos esquadra

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes acusats d'un delicte d'estafa continuada a persones de la comunitat pakistanesa i hindú. Sembla ser que els detinguts aprofitaven la seva semblança amb les persones estafades per canviar la foto dels documents d'identitat després d'aconseguir les dades personals i bancàries. En tres mesos, haurien estafat més de 7.500 euros a les víctimes.

La investigació es va iniciar arran de la denúncia d'una de les víctimes, que va explicar com una persona que actuava en nom seu li havia robat diners del compte bancari. Segons la informació policial, els detinguts aprofitaven els documents falsificats per fer reintegraments a les entitats bancàries. Abans, però, entraven al banc i demanaven un extracte del compte bancari per assegurar-se que hi havia saldo.

La investigació va començar el mes de juny. Els agents van posar-se en contacte amb els responsables de l'entitat bancària on es tenia constància d'una possible estafa i van fer un repàs de les imatges enregistrades per les càmeres de seguretat i, així, van veure com un dels arrestats hi accedia, mostrava un document i feia un reintegrament. Els policies van establir un dispositiu de vigilància i van poder veure com, a Vilassar de Dalt, un dels detinguts entrava i sortia de diverses entitats bancàries en poc temps i es reunia cada vegada amb l'altre arrestat. Un d'ells portava a la butxaca dels pantalons quatre documents d'identitat, tots amb la fotografia d'un dels presumptes delinqüents però amb dades diferents.

Els presumptes delinqüents són dos homes de nacionalitat pakistanesa, de 36 i 50 anys. Un d'ells estava sent investigat per unes possibles estafes continuades que s'havien fet durant els últims mesos a diverses poblacions del Maresme.