L'oposició de Llavaneres i el govern enfrontats per la represa del ple sobre el POUM

La sessió, suspesa dilluns, es celebrarà aquest dijous per decisió de l’alcalde, Víctor Ros (PP), sense la presència dels regidors de CiU i Gent de Llavaneres per motius laborals

El darrer ple a l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres, dilluns passat, no es va poder acabar abans de les dotze de la nit, a causa del debat generat per l'aprovació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), i l'alcalde, Victor Ros (PP), va decidir ajornar-lo. La cita serà aquest dijous a les quatre de la tarda, una hora gens habitual que ha rebut les crítiques de l'oposició –CiU i Gent de Llavaneres (GLL)– perquè els seus regidors diuen que no hi podran assistir per motius laborals. CiU i GLL ho entén com una maniobra de silenciar les crítiques.

El debat i les crítiques a l'obra de govern i a projectes concrets com el nou POUM del municipi, que es va aprovar només amb el suport dels partits del govern (PP, PSC), no es repetiran en la propera trobada al plenari. La convocatòria per l'acabament del darrer ple és per aquest dijous a les quatre de la tarda i els grups de l'oposició ja han manifestat que no hi assistiran perquè molts dels regidors no hi poden anar.El portaveu de GLL, Mateu Jaumandreu, explica que aquesta és una maniobra del govern per fer callar les veus crítiques i perquè no surtin a la llum les “irregularitats” en la confecció de llistes d'admesos del procés d'adjudicació d'habitatges protegits per a joves. Jaumandreu lamenta que tot i que l'alcalde sabia que ell era fora, de viatge, “ha convocat el ple igualment”.El cap de llista de CiU per a les properes municipals i regidor a l'Ajuntament, Bernat Graupera, comenta que la convocatòria del ple, al qual els regidors de la federació nacionalista no podran assistir “perquè treballen”, se'ls ha donat a conèixer a través d'un missatge en el telèfon mòbil. Graupera es mostra indignat per la situació després que dilluns s'acordés verbalment acabar el ple divendres al vespre.Pel que fa a l'ordre del dia restant, els grups de l'oposició denuncien que l'equip de govern ha volgut silenciar la crítica a l'aprovació definitiva de la llista d'admesos i exclosos del procés d'adjudicació d'habitatges per a joves. CiU i GLL expliquen que les bases no s'han complert, ja que hi ha joves que s'han presentat amb l'aval dels pares, una opció que “no es contemplava i perjudica als joves que compleixen els requisits”.