Nou pla perquè el Maresme sigui destinació turística de referència

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme presenta un Pla d’Accions 2018 amb actuacions com la posada en marxa del camí de Sant Jaume, que recorrerà tota la costa de la comarca

  • Laia Mulà
  • Dimarts, 30 Gener 2018 11:12

Ciutat 2014/2015, turisme maresme 2

La comarca del Maresme vol fer aquest 2018 un pas endavant en la seva consolidació com a destí turístic de referència de tipus sostenible i de qualitat. Adreçat tant als visitants  nacionals, com als internacionals, el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha presentat recentment els eixos i les actuacions del seu Pla d’Accions per aquest 2018. 'Destinació Maresme' és la marca de comarca que el Pla d'Accions ha creat per representar els interessos dels 30 municipis de la comarca.

En les pròximes setmanes, el Consorci es proposa impulsar una Plataforma de Destinació Turística que englobi tots els atractius de la comarca ofereixi als visitants un suport per accedir a tota la informació de servei i la seva comercialització.

Els eixos

Els eixos treballats pel Consorci es proposen millorar la qualitat del patrimoni natural i cultural de la comarca amb, per exemple, la neteja del fons marí. També preveu impulsar actuacions per resoldre la situació amb els allotjaments turístics i impulsar el turisme esportiu i cultural. Un altre dels eixos en els quals es treballarà serà la presentació pública i difusió del segell de turisme gastronòmic per convertir la comarca en referent en l’àmbit de la gastronomia i l’alimentació.

El Camí de Sant Jaume, el projecte
El pròxim 29 d’abril s’inaugurarà el tram del Camí de Sant Jaume que recorre tota la Costa del Maresme. Es tracta d’un recorregut únic que resseguirà els quilòmetres de costa de la comarca i que formarà part del projecte global de rutes i senders del Maresme. Una iniciativa per a la qual des del Consorci s’ha preparat un projecte per sol·licitar finançament als fons europeus FEDER.
Especials 2017, camí de sant jaume

 

El paper del Consorci

El Consorci és l'òrgan que representa en l’àmbit turístic els interessos dels 30 municipis de la comarca, del Consell Comarcal i de quatre entitats privades sense ànim de lucre. Els seus propòsits són els de continuar treballant com a eina dinamitzadora, promotora i comercialitzadora dels diversos productes turístics del Maresme.