3 milions d'euros en beques de menjador escolar

El Consell Comarcal del Maresme ha anunciat un primer atorgament de beques de menjador per valor de 2.912.700,56€, un 17% més que en el curs passat

Maresme 2013, beques menjadors escolars

Més de 7.600 alumnes de primària i secundària del Maresme han sol·licitat ajuts econòmics per poder fer front a les despeses del menjador escolar. Aquesta xifra supera en 535 les peticions tramitades el curs passat. Tot i que encara queden expedients per resoldre, de moment el Consell Comarcal del Maresme ja ha fet un atorgament a prop de 5.500 alumnes que compleixen els requisits de la convocatòria.

Tal com estableixen les bases de la convocatòria, l'atorgament dels ajuts de menjador tenen en compte l'àmbit econòmic, familiar i social de l'alumne. Els alumnes que reuneixen aquests requisits, poden rebre un ajut del 50% del cost del menjador o del 100%, en funció de les seves necessitats.

Quasi 5.500 alumnes ja tenen resposta

Aquest primer atorgament és de quasi 3 milions d'euros, una quantitat que es distribuirà entre els 5.353 escolars amb dret a un ajut del 50% del cost del servei de menjador i els 76 que tenen dret a una beca del 100% dels ajuts individuals de menjador per necessitats socioeconòmiques i/o geogràfiques.

A partir de la setmana vinent es notificarà als centes docents els alumnes que ja tenen concedit l'ajut i, un cop resolts tots els expedients que encara estan pendents, cada sol·licitant rebrà resposta a la seva sol·licitud. Les que hagin estat denegades, o tinguin alguna incidència, disposaran d'un termini per poder presentar les al·legacions que creguin pertinents.