Els hotels del Maresme augmenten en cinc punts l'ocupació respecte l'estiu passat

Els hotelers destaquen apunten al turisme familiar com la causa de les bones xifres en un estiu especialment bo per als càmpings de la costa

  • Redacció// Foto: cedida
  • Divendres, 02 Setembre 2016 00:00

Maresme 2014/2015,  Hotel Vila ArgentonaEls hotels del Maresme i del Garraf han arribat al 95% d'ocupació durant aquest mes d'agost. Es tracta d'una xifra similar a la de l'agost del 2015 en el cas de municipis com Sitges, però en canvi suposa un increment de cinc punts a la costa del Maresme.
El sector ho atribueix al creixement del turisme familiar, i especialment a la inestabilitat política que es viu al nord d'Àfrica i a països com Turquia. D'altra banda, els càmpings de la costa han tingut un agost "fabulós" i han arribat al 100% d'ocupació gràcies al bon temps.

5 punts més que el 2015

A la costa del Maresme aquest mes d'agost ha estat el millor en molts anys pel que fa a l'ocupació hotelera. Segons el president del gremi d'hostaleria de la comarca, Jordi Noguera, l'ocupació ha estat aproximadament del 95%, una xifra que suposa un increment de cinc punts respecte a l'assolida en el mateix mes de l'any passat.
Noguera justifica aquest increment per un repunt del turisme familiar i, especialment, per la inestabilitat política que es viu al nord d'Àfrica i a països com Turquia, per exemple. "La inseguretat en aquestes zones ha fet que, majoritàriament, francesos i italians s'hagin abocat de ple a la nostra zona turística", assenyala.

Més turisme familiar

Tot i que l'increment del públic francès ha estat el més significatiu aquest estiu, Noguera també ha destacat la recuperació del turisme interior amb un "creixement notable" de famílies catalanes i espanyoles que han escollit el Maresme per passar uns dies de vacances.
Pel que fa al perfil del turista, Noguera assegura que “és molt divers” però que el majoritari aquest mes d'estiu seria una família amb nens provinent del centre d’Europa, seguit del turisme juvenil que encara és molt important al litoral del Maresme.

Agost "fabulós" als càmpings

Els càmpings de la costa barcelonina - Maresme, Garraf i Baix Llobregat – han registrat un mes d'agost "fabulós" i "excel·lent", arribant al 100% d'ocupació, segons ha explicat el president de l'Associació de Càmpings de la demarcació de Barcelona, Francesc de Caballé. Els càmpings d'interior han arribat al 90% d'ocupació. Les bones xifres es deuen a un mes amb "calor" i "sense pluges". "Les pluges sempre espanten la gent", subratlla Caballé. D'aquesta manera, els càmpings milloren les dades d'un juliol "que no va ser massa bo" i que va acabar amb una ocupació d'entre el 50% i el 60% en molts càmpings.

El turista francès, el més comú

Els principals turistes de càmping d'aquest agost també han estat els francesos. El rànquing està seguit per holandesos, alemanys, belgues i italians. "Els anglesos han desaparegut del mapa i pràcticament no se’ls ha vist", subratlla Caballé. Un dels fenòmens de l'estiu ha estat l'augment de les furgonetes estil "Camper", utilitzades sobretot per francesos i alemanys.
Els càmpings, però, han notat una caiguda molt dràstica entre els dies 26 i 27 d’agost, quan anys enrere la sortida de turistes  dels càmpings es produïa de forma més esglaonada.
El sector preveu tornar a registrar una punta d'ocupació durant els primers quinze dies de setembre, amb el descens de preus del final de l'estiu.