Les tarifes reduïdes a la C-32 beneficien 90.000 usuaris del Maresme

Les bonificacions aplicades pel Govern des de l'1 de gener és del 10 per cent sobre el preu del peatge

  • Redacció - ACN
  • Dimarts, 18 Març 2014 10:07

Peatges

Les noves tarifes reduïdes que el Govern ve aplicant des del passat 1 de gener a l'autopista C-32 al Maresme i al Garraf han beneficiat uns 120.000 usuaris, segons dades fetes públiques aquest dilluns pel Departament de Territori i Sostenibilitat. Per comarques, 90.000 d'aquests usuaris corresponen al Maresme, i 30.000 al Garraf. A banda, hi ha 7.000 usuaris d'entre aquests que estan també gaudint, de forma addicional, dels descomptes per recurrència, alta ocupació o vehicles ecològics aprovats anteriorment, des del 2012.

En tots els casos, cal que l'usuari disposi d'un sistema de pagament dinàmic (VIA-T), que pot aconseguir a través de qualsevol entitat bancària o de la mateixa concessionària.

Aquest dispositiu és gratuït per als usuaris habituals, independentment del lloc de residència. Segons el Govern, fins al moment, la concessionària ha distribuït prop de 7.000 dispositius VIA-T i fa constar que mentre al Garraf, el percentatge de trànsits amb VIA-T s'ha incrementat en un 7%, al Maresme, on la implantació d'aquest dispositiu ja era alta, s'ha mantingut. Al Maresme, la reducció és del 10% pel peatge del Maresme Sud, entre Montgat i Mataró.

Al llarg d'aquest 2014 però, aquestes bonificacions podran ampliar-se fins al 80% un cop s'efectuï la implantació del sistema de pagament segons recorregut, un sistema que ha de permetre a l'usuari pagar pel recorregut real que fa. Segons el Departament, aquest sistema s'implementarà al tram Mataró-Palafolls (fins a la GI-600) i al tram Sitges - El Vendrell. Aquests descomptes s'emmarquen en el pla d'homogeneïtzació a les vies de peatge de la xarxa de la Generalitat, que pretén equiparar territorialment el preu per quilòmetre.