Arenys i Premià de Mar tindran un servei de mediació hipotecari

Dos dels 29 municipis que tindran aquest punt d’informació i assessorament

  • Redacció
  • Dimecres, 15 Maig 2013 14:45

PAH

Arenys de Mar i Premià de Mar són dos dels 29 municipis a tot Catalunya que disposaran d’un servei de mediació per donar suport a persones que no poden fer front a la hipoteca. Així ho ha anunciat la Diputació de Barcelona, organisme que destinarà 600.000 euros a la implantació d’aquest servei a la seva demarcació. La iniciativa es posa en marxa en col·laboració amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Igualada i Berga

Aquest nou servei vol ser un punt d’informació i assessorament jurídic per les persones que no poden pagar la hipoteca del seu habitatge habitual. Per accedir-hi, els afectats s’hauran d’adreçar als Serveis Socials de la seva població, on s’estudiarà cada cas de forma individual i es concertarà una entrevista amb un advocat. Aquest nou servei, el Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge, s’ha implantat ara a Berga, després de fer una prova pilot a Igualada.

L’objectiu és exportar aquest nou Servei a 29 poblacions de la demarcació de Barcelona, com Arenys o Premià a més de la capital de la comarca, Mataró, i Pineda de Mar, de manera progressiva.