Mataró participa al VI Congrés de Dieta Mediterrània d’Alimentària

La ciutat presenta ‘Berenem?’, una activitat desenvolupada durant les Jornades de Salut i Alimentació

El Servei de Salut Pública i Consum ha participat ahir i durant el dia d’avui en el VI Congrés Internacional de Dieta mediterrània que té lloc a barcelona en el marc del Saló Internacional de l’alimentació i begudes, Alimentaria ‘06. La participació s’ha dut a terme a través d’un pòster-presetanció sobre l’activitat “Berenem? Mostra i degustació de berenars d’avui i de sempre”, que va tenir lloc durant les terceres Jornades de Salut i Alimentació del passat mes d’octubre.

La presentació és un pòster de 90 cm d’amplada i 170 cm d’alçada que conté informació sobre l’activitat ‘Berenem?’ i on s’especifiquen els objectius, el material i els mètodes utilitzats per desenvolupar la proposta, els resultats i les conclusions. Aquest material gràfic, prèviament seleccionat pel Comitè Científic avaluador, s’ha instal·lat en una sala específica de la fira amb l’objectiu de donar a conèixer iniciatives que s’han portat a terme per entitats relacionades amb les àrees temàtiques del congrés: obesitat, dieta mediterrània o malalties neurològiques entre d’altres.

‘Berenem?’
El passat mes d’octubre van tenir lloc les terceres Jornades de Salut i Alimentació coincidint amb el Dia Mundial de l’Alimentació i una de les activitats que es van programar va ser ‘Berenem?’. Era una activitat de sensibilització ciutadana amb l’objectiu de promocionar entre la població suggeriments saludables i fàcils d’elaborar per als berenars a partir de receptes d’antany i de noves creacions, tenint com a base els aliments propis de la zona nord i sud de la Mediterrània. L’activitat va consistir en la degustació de plats basats en receptes de cuina que es feien al moment en una carpa situada a la plaça Santa Anna.