Llavaneres posa en marxa la tercera edició de Pressupostos Participatius

Els veïns tindran fins el 28 de novembre per decidir on s'han de destinar els 100.000 euros de la partida

Maresme 2013, Ajuntament Llavaneres

L'Ajuntament de Llavaneres aposta per la participació ciutadana amb la tercera edició dels pressupostos participatius. A través d'un sorteig celebrat el 12 de setembre, s'han escollit 400 veïns i veïnes que s'encarregaran de decidir on es destinaran els 100.000 € de la partida d'inversions del pressupost municipal del 2019.

Els veïns es reuniran diverses vegades per conèixer el funcionament del procés i per decidir quines de les propostes presentades són més viables per a invertir-hi. Les propostes han estat preseleccionades per la ciutadania i valorades econòmicament per l'Ajuntament, amb la qual cosa l'equip de veïns escollits només haurà de decidir sobre un total de 20 propostes.

Els diners es podran repartir de la manera que es vulgui entre les propostes, sempre que la suma de l'import no superi els 100.000 euros. Els resultats s'hauran de decidir el 28 de novembre i s'incorporaran al pressupost municipal del 2019.

Involucrar els veïns i veïnes en la presa de decisions

El regidor de Participació Ciutadana, Albert Sala, ha explicat que l'objectiu és aconseguir que els veïns i veïnes s'involucrin en la presa de decisions rellevants del municipi. També ha assegurat que aquesta edició de pressupostos serà un èxit com les edicions anteriors.