Llavaneres fomenta el civisme amb un conte il·lustrat

Cita aquest dissabte, que tindrà els dissenyadors i artistes com a protagonistes

  • Mireia Camacho // Foto:cedida
  • Dijous, 22 Febrer 2018 13:22

Maresme 2017/2018, llavaneres conte civic
L'última acció de la campanya que promou el civisme del consistori municipal de Llavaneres ha sigut editar una historieta il·lustrada que recull les experiències d'en Pere i la Marta. La proposta està enfocada perquè l'activitat vagi dirigida als alumnes de primària de la vila i que es treballi el civisme a les aules.
El conte explica com els protagonistes, mentre passegen, troben diversos comportaments incívics. La publicació també inclou un breu qüestionari dirigit als estudiants que pretén que reflexionin sobre els valors cívics als espais públics.
L'objectiu és fomentar i treballar el civisme en els més petits dins el marc de la campanya de civisme general impulsada per l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres.

S'ha fet una tirada de 500 edicions d'aquest conte pedagògic

Diversos suports

La campanya del consistori de Llavaneres ja porta diversos mesos en marxa i té com a objectiu sensibilitzar la ciutadania per tal de contraure un compromís col·lectiu quant als comportaments cívics a l'espai públic i contribuir a crear una millor cohesió social i una comunitat exemplar.
La primera acció que es va realitzar va ser la col·locació de banderoles penjades als fanals amb vinyetes i il·lustracions sobre comportaments cívics. A més a més, l'Ajuntament va distribuir un document sobre les conductes i accions que buscava aconseguir la campanya.
La iniciativa també va arribar a les instal·lacions esportives del municipi on es van penjar cartells informatius amb normes bàsiques de respecte i convivència.