Sabotegen les colònies de gats controlades de Llavaneres

S’han trobat claus i deposicions entre el menjar a més de robatoris del pinso

  • Redacció
  • Dilluns, 27 Novembre 2017 10:29

Les colònies de gats

Llavaneres compta amb colònies de gats controlades que gestions d’Adall, l’Associació d’Ajuda a la Defensa dels Animals de Llavaneres. Des de fa setmanes, però, aquestes instal·lacions per a la correcta salut dels animals han estat sabotejades per brètols o incívics que retiren el pinso que hi disposa l’entitat o ataca els animals mesclant enmig del menjar per als gats claus o deposicions de gossos. L’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres demana col·laboració dels veïns i veïnes per denunciar els/les infractors/es.

En cas de disposar d'informació, es prega que contactin amb la Policia Local a través del telèfon 93 792 69 69 o bé per correu electrònic a l’adreça Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. . Tots els avisos rebuts seran tractats de manera confidencial.

El consistori recorda que els gats de carrer estan protegits per la llei i es consideren animals domèstics. Agredir o matar un animal pot ser castigat amb multes i penes de presó. L’ordenança

Colònies controlades

L'Ajuntament porta a terme un projecte de control i gestió de les colònies, des de l’any 2010, amb la col·laboració de l'Associació d'Ajuda a la Defensa d'Animals de Llavaneres (Adall), entitat encarregada de la gestió de les colònies de gats de carrer al municipi i que es fa càrrec del cost de l'alimentació. El mètode que s'utilitza per al control de les colònies és el CER (captura, esterilització i retorn). En aquests moments, però, els actes incívics dificulten la ingent tasca diària de l'associació, que ha de dedicar més esforços i recursos per a mantenir les colònies de gats en condicions òptimes.