Eduard Alcoy: del disseny a la pintura

El Museu Arxiu de Llavaneres acull fins al 26 de novembre l'exposició 'Alcoy, passaports a l'art (1947 – 1987)'

Blocs, parlem de-eduard alcoy

El Museu Arxiu de Llavaneres homenatja a Eduard Alcoy amb una exposició de pintura que mostra de forma gratuïta una trentena d’obres de les diferents etapes artístiques del pintor. Eduard Alcoy, artista format en dibuix i gravat a l’Escola d’Arts i Oficis Artístics de Barcelona, era nascut a Barcelona però posteriorment va ser mataroní d'adopció. Per això, el municipi acull la seva obra coincidint amb el 30è aniversari de la seva mort.

Breu síntesi biogràfica

Alcoy va exposar per primer cop a la dècada dels 50, quan formava part del corrent artístic de la no figuració, i va ser membre fundador del Grup Sílex. Va ser llavors quan va iniciar la seva etapa a l’agència publicitària ZEN i va rebre la Medalla Miguel Lerin de la Cámara Barcelonesa de Arte.

A principis dels anys 60 va exposar a diversos espais del món amb els informalistes espanyols, però va ser en aquest moment quan va abandonar l’etapa no figurativa, coincidint amb la feina a les gràfiques TRIA de Mataró i el seu trasllat a la ciutat. El 1970 va abandonar les tasques publicitàries i el disseny gràfic per dedicar-se exclusivament a la pintura i és l’època dels primers contactes amb marxants i galeristes italians i, per tant, de l’ampliació del seu camp artístic.

El Museu de Llavaneres

A Llavaneres l’art i la cultura sempre han tingut un espai preeminent. No només per l’enorme potencial educatiu, evocador i social dels treballs artístics, sinó per la seva capacitat única d’explicar-nos com a poble.