Llavaneres rebutja nomenar persona 'non grata' a Felip VI

La moció proposada per CiU no va prosperar

  • Redacció// Foto: cedida
  • Dijous, 09 Juny 2016 00:00

Maresme 2014/2015,  Felipe VI

La moció presentada pel grup municipal de CiU, en el ple de la setmana passada, per declarar persona non grata a Llavaneres al cap de l'Estat Espanyol, el rei Felip VI no va prosperar. Hi van votar a favor els tres regidors de CiU i s'hi van oposar el PP, Ciutadans i un regidor d'Acord per Llavaneres. La resta d'edils, els set d'ERC i tres d'Acord per Llavaneres, es van abstenir.

Sí que va tirar endavant l'altra moció presentada per CiU en defensa de la llibertat d'expressió i l'ús de l'estelada. ERC, Acord i CiU van votar-hi a favor. Ciutadans s'hi va abstenir i el PP va votar-hi en contra.

El ple va aprovar per unanimitat, d'altra banda, una modificació de crèdit, la 7/2016, i l'adhesió al servei comarcal d'alertes meteorològiques. Aquest conveni, que té un cost de 40 euros al mes, permetrà millorar la previsió de situacions meteorològiques de risc, així com mantenir contacte telefònic amb el servei els 365 dies de l'any, les 24 hores, entre altres avantatges. També per unanimitat, va tirar endavant l'aprovació inicial de la modificació de l'ordenança municipal reguladora de l'estacionament de zona blava.