Desmantellat un laboratori clandestí de cocaïna a Llavaneres

A l'operatiu han detingut tres persones i s'han intervingut 16,5 quilos i de cocaïna i 70 d'haixix

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 09 Desembre 2013 11:50

Material Confiscat

Els Mossos d'Esquadra i la policia espanyola han desmantellat un laboratori clandestí al Maresme des d'on es distribuïa cocaïna després d'adulterar-la. La investigació va començar el mes de març quan els agents van detectar el laboratori ubicat en un xalet de luxe a la urbanització Rocafarrera de Sant Andreu de Llavaneres. El fet que la casa estigués aïllada, permetia al grup operar amb total impunitat i que durant l'obtenció del clorhidrat de cocaïna l'emanació de gasos passés inadvertida pels veïns.

Finalment, el passat 28 de novembre, els agents van fer una entrada i registre al laboratori després de detectar que els traficants havien acabat de preparar la droga i ja estava preparada per ser distribuïda, motiu pel qual l'operació policial i judicial es va acabar precipitant.

En el registre al xalet, es van detenir dues persones responsables del laboratori -totes dues d'origen anglès- i es va localitzar el material emmagatzemat al garatge, concretament la maquinària i els productes químics necessaris per tractar la cocaïna i manipular-la per a la seva distribució a l'engròs. El resultat de l'operació va ser el desmantellament del laboratori on se separava la substància dels materials on estava impregnada, s'adulterava i es preparava en clorhidrat de cocaïna per a la seva distribució. Els detinguts practicaven l'"adulteració activa", que barreja substàncies amb la cocaïna per potenciar-ne els efectes.

A banda de material, es van intervenir 16,465 quilos de clorhidrat de cocaïna, que és el format més comú en el consum d'aquesta droga. Estava distribuïda en paquets d'un quilo aproximadament, ocults en un doble fons al terra d'un monovolum. També s'hi van trobar 70 quilograms d'haixix. La cocaïna intervinguda tindria un valor mig aproximat al mercat negre al nostre país d'1,2 milions d'euros i de 323.843 euros en el cas de l'haixix.

Hores més tard, els agents van localitzar la persona que s'encarregava de conduir el monovolum amb la droga a les rodalies d'un centre comercial a la Roca del Vallès i va ser detingut pels Mossos d'Esquadra. El seu objectiu era conduir el vehicle amb la substància estupefaent fins a Holanda.

El laboratori tenia una vida útil predeterminada per l'organització i, un cop assolits els objectius prefixats es desmantellava i es canviava d'indret, atès que aquest procediment oferia un total anonimat als seus membres.