Demanen entre un i cinc anys de presó a l’Alcalde de Llavaneres per ‘mobbing’ a un funcionari

Els fets es remunten a l'any 2007 i s'acusa el batlle d'un delicte de coaccions, amenaces i contra la integritat moral d'un treballador

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 11 Juliol 2013 11:00

Bernat Graupera, Alcalde de Llavaneres

L'alcalde de Sant Andreu de Llavaneres, Bernat Graupera, serà jutjat per un cas de 'mobbing' a un funcionari. Un jutge de Mataró veu indicis de delicte de coaccions, amenaces i contra la integritat moral del director municipal d'Urbanisme, Hugo Roldan. El juliol del 2007, amb l'arribada de Graupera a l'alcaldia, Roldan va ser rellevat de les seves funcions i, segons l'acusació, el va "humiliar i maltractar psicològicament" amb l'objectiu que acabés marxant de l'Ajuntament. Graupera, però, ho atribueix a "canvis organitzatius". Fiscalia demana un any de presó per a l'alcalde, mentre que l'acusació particular eleva la pena a cinc anys de presó i quatre més d'inhabilitació.


El passat 12 de juny, el jutge de Mataró que porta el cas va declarar obert el judici oral contra Graupera. A més, imposa a l'alcalde una fiança de 8.000 euros per garantir el pagament de les costes de responsabilitat civil en cas que se'l declari culpable. També es cita l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres com a responsable civil subsidiari. Per la seva banda, Fiscalia demana un any de presó per a l'alcalde i 6.000 euros d'indemnització per un delicte contra la integritat moral. L'escrit de conclusions provisionals de l'acusació particular hi afegeix un delicte de coaccions i un altre d'amenaces. En total, cinc anys de presó i quatre d'inhabilitació, a més de 53.000 euros d'indemnització. La defensa nega els fets i espera que s'arxivi el cas.