Comerciants de Llavaneres denuncien problemes d'inseguretat

Veuen l'origen en el trasllat de la comissaria de la Policia Local

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 08 Juliol 2013 12:31

Carrer comercial de Llavaneres

Un robatori en una oficina bancària poc abans de les vuit del matí, el passat 20 de juny. El dia abans, un altre robatori, de nit, en una botiga de roba. Una pastisseria del poble ha estat víctima de dos robatoris en menys d'un mes. Són alguns dels casos que denuncien els comerciants del centre de Llavaneres per posar en evidència que la seguretat al poble ha anat a menys. I, per aquest motiu, han engegat una campanya de recollida de signatures per denunciar problemes d'inseguretat al centre del poble arrel del trasllat de la comissaria de la Policia Local a la zona industrial.

Edifici nou però llunyà

El passat mes de novembre es va inaugurar la nova prefactura, un edifici nou però que està ubicat fora del nucli urbà, a la zona industrial. Les primeres queixes dels veïns ja van comportar que a principis d'any el govern municipal reforcés el patrullatge a peu pels carrers del centre del poble i en horari comercial, així com en l'horari de tancament de les botigues.

Un dels motius del trasllat, recordava llavors l'Ajuntament, eren les mancances de les antigues dependències, un baixos en un edifici annex a l'Ajuntament que "no complien amb les mínimes condicions de seguretat laboral que exigeix la llei". Ara, però, els comerciants volen que es recuperi aquell espai i s'hi destini de manera fixa una patrulla de la Policia Local.

Tothom signa

Segons una de les botigueres impulsores de la campanya, actualment als policies "no se'ls veu" pel carrer. La recollida de signatures, assegura, està funcionant molt bé i "no hi ha cap veí que digui que no vol signar. Signa tothom perquè és una cosa de sentit comú". Es preveu que la pròxima setmana es faci un recompte de signatures i s'adreci una primera instància a l'Ajuntament.