Llavaneres vol càmeres de seguretat a les urbanitzacions

L’Ajuntament proposa que siguin els veïns els qui n’assumeixin el cost

L’Ajuntament proposa als veïns de les urbanitzacions perifèriques del terme municipal que instal·lin càmeres de videovigilància. El consistori impulsa aquesta campanya amb l’objectiu de fer front a l’augment de l’activitat delictiva i per tal de millorar-ne la prevenció. L’alcalde, Bernat Graupera, proposa que siguin els mateixos veïns els que n’assumeixin el cost, mentre que la Policia Local es compromet a fer-ne el seguiment i control policial oportú.

La intenció del consistori és fer una primera prova pilot a la urbanització del Turó de la Glorieta, una de les més pròximes al centre urbà. Es tracta d’una urbanització d’una trentena de veïns amb una única entrada i sortida, un fet que facilita la posada en marxa de les càmeres de seguretat. Tot i això, hi ha altres comunitats de veïns, com la dels Onze Pins, que ja s’han mostrat interessats en la mesura.

La futura instal·lació de les càmeres de seguretat és la segona fase d’un projecte que es va iniciar l’any 2010 amb la instal·lació de càmeres de control de trànsit a tots els accessos del poble. Segons Graupera, la instal·lació de les càmeres ha estat positiva i “ha fet d’efecte dissuasori”.