Els pisos de protecció oficial del 2007 a Llavaneres no es construiran fins el 2009

Els polèmics pisos de protecció oficial de Sant Andreu de Llavaneres que el govern del PP i el PSC va adjudicar el març del 2007 a 36 joves del poble no es podran començar a construir abans de l'estiu del 2009

Els polèmics pisos de protecció oficial de Sant Andreu de Llavaneres que el govern del PP i el PSC va adjudicar el març del 2007 a 36 joves del poble no es podran començar a construir abans de l'estiu del 2009. L'actual govern municipal (CiU, ERC, GLL) acaba d'aprovar el projecte constructiu d'onze dels 36 habitatges, els que es construiran a Can Riviere. La previsió és adjudicar les obres durant el primer trimestre del pròxim any i que comencin abans de l'estiu. Els altres 25 pisos del sorteig s'aixecaran al carrer Sant Antoni i, tot i que encara s'ha d'aprovar el projecte d'obres, la voluntat de l'Ajuntament és que les dues promocions avancin en paral·lel.

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Llavaneres va aprovar la setmana passada el projecte d'obres i l'estudi de seguretat i salut de la promoció dels onze habitatges de protecció oficial de Can Riviere. La previsió és adjudicar les obres durant el primer trimestre del 2009, perquè puguin començar abans de l'estiu.

Aquest projecte arriba més d'un any i mig després de que s'adjudiquessin els habitatges, mitjançant un sorteig públic. L'alcalde llavanerenc, Bernat Graupera (CiU), explica que l'anterior govern del PP i el PSC va fer el sorteig 'amb molta antelació motivat perquè només faltaven dos mesos per les eleccions municipals' del maig del 2007.

En el polèmic sorteig es van sortejar uns altres 25 pisos, que s'hauran d'aixecar al carrer Sant Antoni. El projecte d'obres d'aquesta segona promoció s'aprovarà en les pròximes setmanes, després que a principis d'any es modifiqués el conveni amb els propietaris dels terrenys per ajustar-lo a les exigències de la Generalitat.

Graupera recorda que si l'anterior govern va pecar de 'presses' en el cas de Can Riviere, el fet d'incloure en sorteig la promoció de pisos del carrer Sant Antoni va ser una 'autèntica temeritat'. L'actual alcalde explica que els pisos es van adjudicar sense que la Generalitat hagués donat el vist-i-plau al projecte de reurbanització del sector, que després s'ha hagut de modificar.

L'alcalde ha enviat una carta als adjudicataris aquesta setmana per explicar-los l'estat dels projectes i per tranquil·litzar-los al voltant de l'anunci de fallida de l'empresa Restaura, que construïa uns pisos de promoció privada a Can Riviere. La promoció pública i la privada 'no tenen res a veure' i la fallida d'aquesta empresa no afectarà els pisos de protecció oficial, segons Graupera.