Trobada de Col·leccionistes de plaques de cava a Llavaneres

Aquest any, en la placa de cava es promocionarà un dels atractius turístics locals, els Rocs de Sant Magí, i el cava, un reserva, es podrà degustar i adquirir per 7,95 euros

Diumenge 12 d'octubre els amants del cava i els col·leccionistes de plaques de cava tenen una cita a Llavaneres. Després de l'èxit de l'intercanvi de plaques de l'any passat, aquest 2008 Llavaneres celebrarà la primera Trobada de col·leccionistes de plaques de cava, durant la qual es posarà en circulació una placa commemorativa que, com a curiositat, té impresa una imatge dels Rocs de Sant Magí, i es podrà degustar i comprar un reserva d'una cava de Sant Sadurní.

La gran novetat d'aquest any és que la trobada tindrà cava i placa commemoratius i la intenció, segons explica Molina, és consolidar aquesta proposta durant els propers anys, estrenant en cada edició una placa oficial diferent. Els visitants podran degustar un brut nature reserva de Jaume Giró Giró, una cava familiar de Sant Sadurní d'Anoia, que cada any durà una placa de col·lecció diferent, sempre relacionada amb un punt d'interès turístic de Llavaneres, una manera més de promocionar el municipi.Per estrenar la iniciativa, aquest 2008 s'hi ha fet gravar una imatge del poblat neolític dels Rocs de Sant Magí. Es tracta d'un jaciment format per grups de blocs granítics de magnitud considerable, recolzats els uns sobre els altres, que constitueixen petites coves i passadissos. En aquest projecte, hi ha col·laborat el Museu Arxiu de Llavaneres, que ha facilitat les imatges i els textos explicatius que podrem trobar a les contraetiquetes de les ampolles de cava. El regidor Josep Molina agraeix la col·laboració del director del Museu, Lluís Albertí. A més de degustar el cava, els visitants podran comprar una ampolla i aconseguir, per tant, una de les plaques de la col·lecció que a partir del 12 d'octubre es posaran en circulació. Després de la trobada, el cava es podrà comprar i degustar també a les botigues i als establiments col·laboradors. El preu serà de 7,95 euros. A més de les 1.200 ampolles que, d'entrada, s'han encarregat, es posaran en circulació 200 plaques sense ampolla perquè comencin a circular entre els col·leccionistes.Tots els interessats en la matèria, col·leccionistes, aficionats, estudiosos, curiosos i vilatans i vilatanes en general estan convidats a assistir-hi. Aprofitant l'esdeveniment, la Regidoria de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme ha convidat els comerciants locals a treure els seus productes al carrer. Si hi esteu interessats en participar-hi, cal que us poseu en contacte amb la regidoria abans del 3 d'octubre.