El desbordament de la Tordera a causa del temporal Gloria deixa diverses afectacions a l'Alt Maresme

La potabilitzadora de Palafolls queda inundada i l'esfondrament d'un pont paralitzarà el servei ferroviari durant mesos

  • Redacció/ACN
  • Dimecres, 22 Gener 2020 15:57

Pont de Palafolls a Blanes

L'estació potabilitzadora de Palafolls ha quedat inundada a causa dels efectes del temporal Gloria, ha estat evacuada i no es troba operativa. Per aquest motiu, Protecció Civil ha demanat als veïns de nou municipis del Maresme que limitin el consum d'aigua potable per tal de no esgotar les reserves abans que la instal·lació es pugui tornar a posar en marxa. Segons SOREA, encarregada de la gestió, la planta no pot funcionar però es pot garantir el servei fins divendres al matí "sempre que es mantingui el subministrament elèctric". A més, la companyia ha subratllat que l’aigua que està subministrant en aquests moments a la població té l’absoluta garantia sanitària i no està afectada per aquest episodi de desbordament.

Els veïns afectats són els de Palafolls, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Canet de Mar, Sant Iscle de Vallalta i Sant Cebrià de Vallalta.

Afectacions al servei ferroviari

El servei ferroviari entre Blanes i Malgrat de Mar ha estat interromput per l'esfondrament d'un pont que ha arrossegat el riu la Tordera i tardarà entre 6 i 9 mesos a restablir-se. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha detallat que s'han posat en contacte amb Adif per fer la primera avaluació sobre el temps que es poden allargar les reparacions i adverteix que aquest termini es tracta d'una "primera aproximació".

Mentrestant, afegeix Calvet, hauran de buscar un "sistema alternatiu" per cobrir part del trajecte amb busos. "Hem de continuar prestant el servei de transport públic el més eficient possible", ha puntualitzat. A més, Territori xifra en 5 milions d'euros refer el pont de la carretera entre Malgrat i Blanes afectat per la borrasca Gloria.