La Diputació posa 200.000 euros per a l'Odèon de Canet

Es preveu la rehabilitació total de l'edifici

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dilluns, 12 Novembre 2018 17:30

Maresme 2017/2018, canet de mar

Coincidint amb l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, que se celebra aquest any, la Diputació de Barcelona destina 23.586.642,43 € a preservar el patrimoni arquitectònic de la demarcació, mitjançant obres de consolidació, reforma i rehabilitació d’edificis monumentals i jaciments arqueològics. Aquesta és la inversió més important feta per la Diputació de Barcelona en un sol any, en actuacions del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL)

Entre aquests més de 23 milions i mig d'euros, destaquen els 200.000 que Canet de Mar ha aconseguit per a la rehabilitació de l'Odèon. Ha estat precisament l'SPAL qui va encarregar la redacció d'aquest projecte, que es va aprovar al plenari de l'Ajuntament del 26 de juliol passat. El projecte preveu la reconstrucció de l'Odèon tal com l'edifici va ser concebut històricament per l'arquitecte Rafael Masó, però adaptat a la normativa, programa i necessitats actuals.

Altres actuacions destacades a la nostra comarca són a la casa Puig i Cadafalch d'Argentona, a l'ermita de Sant Pau de Sant Pol de Mar o al convent de les Clarisses d'Arenys de Mar.