Canet demana la Creu de Sant Jordi per La Trinca

El Ple aprova per unanimitat proposar a la Generalitat que s’atorgui el premi al grup musical

La Trinca

El ple celebrat el passat 26 de juliol a l'Ajuntament de Canet de Mar va aprovar per unanimitat proposar a la Generalitat que s'otorgués la Creu de Sant Jordi 2019  al grup musical La Trinca. Ha sigut l'associació cívica Amics de la Trinca qui s'ha posat en contacte amb l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament per proposar que es faci un reconeixement del grup que acostumava a presentar-se com "els nois de Canet" o "els trincaires del Maresme".
 

La Trinca - Alça Manolo!

 

Durant el ple, tots els regidors i les regidores van coincidir a presentar aquesta proposta a la Generalitat, perquè Miquel Àngel Pascual, Toni Cruz i Josep M. Mainat, siguin guardonats amb la Creu de Sant Jordi, reconeixement que fa la Generalitat a les persones o les institucions que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya.

 

La Trinca - La guerra de l'enciam 
{youtube}XHNfzbKOKoE{/youtube}

 

Què va fer especial La Trinca?
​El grup de Canet de Mar va ser un dels fenòmens musicals i escenogràfics més populars dels 70 i els primers anys 90 a Catalunya. La seva original proposta artística es basava en la crítica social i política sempre amb humor, fent paròdia, i amb atrevides posades en escena. El 1970 van fer el primer videoclip de l'estat espanyol amb la cançó Tots som pops. Entre el 1974 i el 1978 van organitzar el festival de les Sis Hores de Cançó a Canet de Mar. El 1987 va ser un any clau a la carrera del trio de Canet de Mar, perquè van publicar el darrer disc de la seua carrera (Marro) i van fundar una companyia de producció audiovisual: Gestmusic.