Caldetes celebra la Mare de Déu del Remei

Continua la completa programació de la Festa Major de Caldes d'Estrac, que durant tres caps de setmana omple d'activitats la petita vila maresmenca

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 07 Setembre 2018 00:00

Cultura 2018, festa major de Caldetes

La de Caldes d'Estrac és, segurament, la programació de Festa Major més llarga. El municipi més petit allarga més enllà de tres caps de setmana els diferents dies i activitats de celebració però és a partir del 7 de setembre quan es concentra el tall: allò substanciós. Avui mateix a la tarda hi haurà el cerca-brindis amenitzat per ZeBRASS-Marching Band que finalitzarà a la Plaça de la Vila on tindrà lloc el pregó. Just després, hi haurà el tradicional sopar popular i a partir de mitjanit, ball i DJs fins ben tard de la matinada.


La commemoració de la Mare de Déu del Remei se celebrarà el matí del dissabte 8 de setembre. I tot seguit, matí refrescant: a l’esplanada de Can Muntanyà se celebrarà l’escumada i la xeringada, i al carrer Santema tothom podrà pujar al tobogan d’aigua infinit. En paral·lel, a l’Eurostage, els amants dels esports podran assistir al Curs d’Aikido, Memorial Manel Barnés, organitzat per Aikido-Estrac.

Protagonisme pels gegants

A la tarda, els grans protagonistes seran els gegants de Caldes d’Estrac i les colles convidades de Sant Vicenç de Montalt, Arenys de Munt, Arenys de Mar, Iluro-Mataró, Premia de Mar, Pont de Vilomara i Cabrera que faran cercavila i ballada. Al vespre, dues alternatives: d’una banda, les Barrakaldes, organitzades pel Consell de Joves, amb una barra sana i una nit de concerts i DJ al Parc Joan Maragall. D’altra banda, a l’esplanada de Can Muntanyà, el Concert de Festa Major i el Ball de Gala amb l’Orquestra Internacional Selvatana.

Cultura 2018, festa major de Caldetes

I diumenge, correfoc

El diumenge 9 de setembre les activitats es concentraran a la tarda i al vespre, a les 18h amb l’espectacle de circ “Xarivari Blues” i a partir de les 21h, començaran els preparatius per al correfoc. En primer lloc la concentració de tambors, i a partir de les 22h s’iniciarà l’espectacle pirotècnic i el correfoc amb les colles Canet de Mar, Diables d’Horta, Diables de Tordera, Colla de diables la Diàbolica de Gràcia i Diables d’Estrac que culminarà amb una cremada a l’Ajuntament i finalitzarà amb la tradicional ruixada. A la nit hi haurà la 'Nit de fogalls".