El Parc de Can Muntanyà reobre les seves portes

L'espai ha estat un any tancat al públic per una plaga de Tomicus i ara l’Ajuntament de Caldes d'Estrac reobre aquest espai després que s’hagin impulsat accions per a la seva regeneració

Caldes d'Estrac

Després d'un any tancat al públic per una forta plaga de Tomicus, el Parc Can Muntanyà de Caldetes s'ha reobert de nou als ciutadans i ciutadanes. Tot i que el parc no està en les condicions òptimes després de l'impacte mediambiental sofert, el parc s'ha regenerat prou per a poder obrir les seves portes. De fet, hi han contribuït les accions promogudes per l'Ajuntament, la Diputació i el Consell Comarcal, la feina dels joves i mestres de taller de 'Fent Camins' i a l'esforç dels veïns i veïnes de Caldes d'Estrac durant les jornades solidàries. Ara es proposen reobrir l'espai perquè bona part del parc és accessible al públic, quedant les zones del penya-segat i els seus voltants encara tancades.

Una plaga de Tomicus als pins

A finals del 2016 es va detectar entre un 30% i un 40% de pins afectats per la malaltia de l'agent patogen Tomicus al Parc Muntanyà. Aquesta situació era conseqüència, en part, a la sequera viscuda al llarg del 2016, a la massificació de pins i a un manteniment del Parc insuficient al llarg de diversos anys. Un cop detectada la plaga, l'Ajuntament de Caldes, amb la col·laboració del Consell Comarcal i la Diputació de Barcelona, va posar en pràctica mesures per combatre la sequera i les plagues.

Les actuacions

Al llarg del 2017, es van portar a terme les següents actuacions: la tala dels arbres malalts i els morts, i la retirada dels pins morts i altres restes vegetals en la majoria de camins. Així mateix, cal destacar la tasca dels joves del taller de 'Fent Camins', un projecte d’ocupació i jardineria promogut des de l'Àrea de Joventut durant les últimes setmanes per arranjar el màxim de camins possibles i fer-los accessibles.